Risotto med basilikum og tomater

Opskrift på risotto med basilikum og tomater.

(1 portion, 4½ lister)

Ingredienser:

20 g Olie eller smør
30 g Løg, hakket
1½ liste Grøntsager (fx fennikel, champignon, peberfrugt, squash)
100 g Lp-ris, rå
2 dl Grøntsagsbouillon (bouillontern og vand)
100 g Tomater
5 g Basilikum, frisk eller ½ tsk tørret basilikum
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Start med at lave bouillonen.
  • Varm fedtstoffet på en pande og svits hakket løg heri.
  • Rens og snit grøntsagerne og svits dem sammen med løget et par minutter.
  • Tilsæt rå Lp-ris og vend rundt til de bliver blanke.
  • Tilsæt bouillonen lidt ad gangen og kog det ind ved middelvarme indtil risene er møre. Hvis der ikke er bouillon nok, bruges vand.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skær tomaterne i strimler og hak basilikum.
  • Vend tomater og basilikum i risottoen.

Tilbehør:

Evt. salat, lp-brød

Tips:

  • Udregningen er baseret på 1½ liste fennikel.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 2474 kJ Phe: 114 mg Protein: 3,1 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 538 kJ Phe: 25 mg Protein: 0,7 g

1x 25 mg phe-liste:

100 g Risotto med basilikum og tomater (med fennikel)

Redaktør