(1 portion, 4½ lister)
Ingredienser:
20 g Olie eller smør
30 g Løg, hakket
1½ liste Grøntsager (fx fennikel, champignon, peberfrugt, squash)
100 g Lp-ris, rå
2 dl Grøntsagsbouillon (bouillontern og vand)
100 g Tomater
5 g Basilikum, frisk eller ½ tsk tørret basilikum
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Start med at lave bouillonen.
- Varm fedtstoffet på en pande og svits hakket løg heri.
- Rens og snit grøntsagerne og svits dem sammen med løget et par minutter.
- Tilsæt rå Lp-ris og vend rundt til de bliver blanke.
- Tilsæt bouillonen lidt ad gangen og kog det ind ved middelvarme indtil risene er møre. Hvis der ikke er bouillon nok, bruges vand.
- Smag til med salt og peber.
- Skær tomaterne i strimler og hak basilikum.
- Vend tomater og basilikum i risottoen.
Tilbehør:
Evt. salat, lp-brød
Tips:
- Udregningen er baseret på 1½ liste fennikel.
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 2474 kJ Phe: 114 mg Protein: 3,1 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 538 kJ Phe: 25 mg Protein: 0,7 g
1x 25 mg phe-liste:
100 g Risotto med basilikum og tomater (med fennikel)