(4 stk, 3½ lister)
Ingredienser:
20 g Lp-ris, rå eller 70 g kogte lp-ris
40 g Tomat
10 g Løg
72 g Champignon
25 g Flødealternativ med 1 g protein fx OMA eller Creme Fine 7%
10 g Lp-mel eller maizena
½ tsk. Salt
1 knsp Peber
10 g Olie
Fremgangsmåde:
- Kog lp-risene efter anvisning på pakken.
- Hak tomat, løg og champignoner i små stykker og hæld dem i en skål.
- Bland de kogte Lp-ris med grønsagerne og flødealternativ.
- Kom Lp-mel, salt og peber i.
- Rør rundt til farsen hænger sammen.
- Hvis farsen er for lind, tilsæt mere Lp-mel.
- Form 4 risfrikadeller og steg dem gyldne i olie på en pande ved middelvarme.
Tips:
- Grøntsagerne kan hakkes i en minihakker eller foodprocessor, så går det meget hurtigere.
- De rå lp-ris kan erstattes af en rest fra dagen før, så skal du bruge 70 g kogte ris
- Risfrikadellerne kan fryses
- Risfrikadellerne kan krydres med de krydderier, som dit barn bryder sig om
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 1381 kJ Phe: 82 mg Protein: 2,9 g
Næringsindhold pr. 100 g med kogte ris:
Energi: 691 kJ Phe: 41 mg Protein: 1,5 g
Næringsindhold pr. stk ved 4 stk:
Energi: 253 kJ Phe: 21 mg Protein: 0,7 g
1x 25 mg phe-liste:
60 g risfrikadelle