(3 stk, 5 lister)
Ingredienser:
2 dl Vand
20 g Lp-ris
40 g Tomat
10 g Løg
72 g Champignon
23 g Piskefløde
10 g Lp-mel
2 g Sesamfrø
½ tsk. Salt
1 knsp Peber
10 g Olie
Fremgangsmåde:
- Vej alle ingredienserne af.
- Hæld 2 dl vand i en gryde, tænd på høj varme.
- Når vandet koger hældes LP-risene og lidt salt i.
- LP-risene skal koge i ca. 11 min. på mellemvarme.
- Skær tomat, løg og champignoner i små stykker og hæld dem i en skål.
- Bland de kogte LP-ris med grønsagerne og fløden.
- Kom LP-mel, sesamfrø, salt og peber i.
- Rør rundt til farsen hænger sammen.
- Hvis farsen er for lind, tilsæt mere LP-mel.
- Form 3 risfrikadeller og steg dem gyldne i olie på en pande ved middelvarme.
Tips:
- Risfrikadellerne er fryseegnede
- Risfrikadellerne kan krydres med de krydderier, som dit barn bryder sig om
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 1716 kJ Phe: 119 mg Protein: 3,6 g
Næringsindhold pr. 100 g med kogte ris:
Energi: 858 kJ Phe: 59 mg Protein: 1,8 g
Næringsindhold pr. stk ved 3 stk:
Energi: 448 kJ Phe: 40 mg Protein: 1,2 g
1x 25 mg phe-liste:
42 g risfrikadelle