Risfrikadeller med sesamfrø

Opskrift på risfrikadeller med sesamfrø.

(3 stk, 5 lister)

Ingredienser:

2 dl Vand
20 g Lp-ris
40 g Tomat
10 g Løg
72 g Champignon
23 g Piskefløde
10 g Lp-mel
2 g Sesamfrø
½ tsk. Salt
1 knsp Peber
10 g Olie

Fremgangsmåde:

  • Vej alle ingredienserne af.
  • Hæld 2 dl vand i en gryde, tænd på høj varme.
  • Når vandet koger hældes LP-risene og lidt salt i.
  • LP-risene skal koge i ca. 11 min. på mellemvarme.
  • Skær tomat, løg og champignoner i små stykker og hæld dem i en skål.
  • Bland de kogte LP-ris med grønsagerne og fløden.
  • Kom LP-mel, sesamfrø, salt og peber i.
  • Rør rundt til farsen hænger sammen.
  • Hvis farsen er for lind, tilsæt mere LP-mel.
  • Form 3 risfrikadeller og steg dem gyldne i olie på en pande ved middelvarme.

Tips:

  • Risfrikadellerne er fryseegnede
  • Risfrikadellerne kan krydres med de krydderier, som dit barn bryder sig om

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 1716 kJ Phe: 119 mg Protein: 3,6 g

Næringsindhold pr. 100 g med kogte ris:

Energi: 858 kJ Phe: 59 mg Protein: 1,8 g

Næringsindhold pr. stk ved 3 stk:

Energi: 448 kJ Phe: 40 mg Protein: 1,2 g

1x 25 mg phe-liste:

42 g risfrikadelle

Redaktør