Rehabilitering efter operation for hoved-halskræft

Heri findes information om rehabilitering efteroperation for hoved-halskræft

Denne pjece henvender sig til dig, som skal opereres for hoved-halskræft.

Rehabilitering

Når du udskrives efter operation for hoved- halskræft, kan der gå et stykke tid, før du finder dig til rette i hverdagen. Denne proces kalder vi for rehabilitering. Til at bistå dig i denne proces har vi et udkørende rehabiliteringsteam, der består af sygeplejersker og en ergoterapeut, som er specialister i rehabilitering af hoved-halskræft. Rehabiliteringsteamet vil komme på hjemmebesøg hos dig efter din udskrivelse; efter du har fået svar på din operation og endeligt to måneder efter endt behandling.

Formål

Rehabiliteringsteamet samarbejder med dig og din nærmeste pårørende om at finde frem til dine behov. Ved hjemmebesøgene kan de hjælpe dig med sygepleje, støtte og rådgivning, så du kan finde dig til rette i hverdagen, når du kommer hjem fra hospitalet, med eventuelle følger efter operationen.

Eksempler på samarbejde med rehabiliteringsteamet

Rehabiliteringsteamet kan blandt andet hjælpe dig med smertebehandling, ernæring, kommunikation, henvise til kommunale genoptræningstilbud, og de kan besvare spørgsmål, som du måtte have. Hvis du har behov, kan rehabiliteringsteamet desuden:

  • formidle relevante informationer og koordinere samarbejdet mellem dig, din nærmeste pårørende, hospitalet og kommunen,
  • undervise/vejlede din hjemmesygeplejerske i samarbejde med dig og din nærmeste pårørende.

Kontakten mellem dig og rehabiliteringsteamet

Du møder rehabiliteringsteamet ved en samtale om dine behov for hjælp, støtte og genoptræning efter operationen. Efter udskrivelsen bevarer i kontakten i et par måneder via hjemmebesøg, telefon, sms og/eller mail.

Kontakt rehabiliteringsteamet

Hverdage mellem 8.30-15

Telefon: 35 45 73 81. SMS: 61 24 27 64

Mail: rh-oenhudgaaendeteam@regionh.dk

Kontor: Rigshospitalet, Opgang 7, 5 sal, afsnit 7054

Redaktør