Pizza

Opskrift på pizza.

(1 portion, 5½ liste)

Ingredienser:

Dej:

5 g Gær
30 ml Vand
1 knsp Salt
10 g Raspolie
50 g LP-mel

Fyld:

50 g Tomat/hakket tomat på dåse
4 stk Lister
Basilikum, oregano eller hvidløg

Fremgangsmåde:

  • Opløs gæren i vand.
  • Ælt salt, olie og mel i.
  • Ælt dejen igennem og sæt den til hævning ca. 30 min., form den herefter til en pizza på størrelse med en desserttallerken.
  • Læg pizzaen på en bageplade med bagepapir.
  • Skær tomaterne i både eller i skiver og fordel dem på pizzaen.
  • Fordel grøntsager/kødpålæg udover pizzaen og drys med basilikum og oregano.
  • Vil man have "ost" på sin pizza, kan der kommes små klatter creme fraiche 38% eller Lp-ost ovenpå fyldet. Det skal tælles med i phe-regnskabet!
  • Stil pizzaen midt i ovnen og bag den ved 200°C i ca. 10-15 min., eller indtil pizzakanten er blevet let brun.

Tilbehør:

Grøn salat

Tips:

  • Færdige pizzaer kan fryses

Næringsindhold i hele portionen med 4x 25 mg phe-lister:

Energi: 1400 kJ Phe: 136 mg Protein: 4,5 g

Næringsindhold pr. 100 g tilberedt:

Energi: 601 kJ Phe: 68 mg Protein: 2,2 g

1x 25 mg phe-liste:

37 g Pizza

Redaktør