Pitabrød

Opskrift på pitabrød.

(10 stk.)

Ingredienser:

250 g LP-mel 
25 g Gær eller 6 g tørgær
1 tsk. Salt
45 ml Olie
185 ml Vand, lillefinger varmt

Fremgangsmåde:

  • Bland tørgær med LP-mel, tilsæt salt, olie og vand
  • Rør det sammen med en håndmixer ved lav hastighed i 2 min., eller til alle klumper er udrørt. Dejen må gerne virke fugtig. Lad dejen hæve ½ time
  • Fordel dejen i ti klatter på bagepapir, tryk dejen flad og form dem i pitafacon, brug evt. en ske dyppet i vand så slipper dejen lettere, eller kom lidt LP-mel på fingrene
  • Lad pitabrødene hæve til dobbelt størrelse, gerne i plasticpose
  • Bag pitabrødene under grill til de er lysebrune, 2-4 min. Vend brødene når de er bagt på den ene side

Tips:

  • Har man en ovn med både grill og undervarme anbefales dette.
  • Pitabrødene er fryseegnet

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 5422 kJ Phe: 122 mg Protein: 2,9 g

Næringsindhold pr. 100 g færdigbagt pitabrød:

Energi: 1355 kJ Phe: 31 mg Protein: 0,7 g

Næringsindhold pr. stk ved 10 pitabrød:

Energi: 542 kJ Phe: 12 mg Protein: 0,3 g

1x 25 mg phe-liste:

2 pitabrød (81 g færdigbagt pitabrød)

Redaktør