Pasta- og spidskålsgratin

Opskrift på pasta- og spidskålsgratin.

(1 portion, 4 lister)

Ingredienser:

162 g Spidskål (3 lister)
4 dl Let saltet vand
10 g Olie
15 g Maizena
150 g Lp-pasta, kogt
10 g Frisk persille, basilikum eller andre krydderurter
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Snit kålen i fine strimler.
  • Bring vandet i kog sammen med olien og tilsæt kålen.
  • Lad kålen simre i til den er mør og tag den op af vandet.
  • Jævn vandet med maizena rørt ud i lidt vand eller lp-mælk til den bliver en sovs. Lad sovsen koge igennem.
  • Vend kål, pasta og krydderurter i sovsen.
  • Smør et ildfastfad med olie og fordel gratinen i fadet.
  • Bag gratinen ved 200°C i ca. 12 minutter.

Tilbehør:

Lp-brød

Tips:

 

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 1738 kJ Phe: 100 mg Protein: 4,0 g

Næringsindhold pr. 100 g tilberedt:

Energi: 262 kJ Phe: 15 mg Protein: 0,6 g

1x 25 mg phe-liste:

166 g Pasta- spidskålsgratin

Redaktør