Paneret blomkål

Opskrift på paneret blomkål.

(1 portion, 4 lister)

Ingredienser:

130 g Blomkål
2½ dl Vand med lidt salt
1 tsk Maizena
2 spsk Vand
20 g Lp-rasp
30 g Smør

Fremgangsmåde:

  • Rens blomkålen og del den i buketter.
  • Kog blomkålen i vand tilsat lidt salt, ca. 5-7 minutter. Buketterne skal ikke være gennemkogte.
  • Hæld vandet fra blomkålen og skyl den i koldt vand.
  • Rør maizena ud i lidt vand i en dyb tallerken, og fordel raspen i en anden dyb tallerken.
  • Vend blomkålsbuketterne ført i maizena/vand og derefter i rasp.
  • Varm smørret på en pande og steg buketterne på en pande med smør til de er gyldne.

Tilbehør:

Salat

Tips:

  • Blomkålen kan evt koges dagen før.

Næringsindhold i hele portionen, spiseklar:

Energi: 1193 kJ Phe: 100 mg Protein: 2,8 g

Næringsindhold pr. 100 g, spiseklar:

Energi: 649 kJ Phe: 54 mg Protein: 1,5 g

1x 25 mg phe-liste:

46 g paneret blomkål

Redaktør