Ingredienser:
130 g Blomkål
2½ dl Vand med lidt salt
1 tsk Maizena
2 spsk Vand
20 g Lp-rasp
30 g Smør
Fremgangsmåde:
- Rens blomkålen og del den i buketter.
- Kog blomkålen i vand tilsat lidt salt, ca. 5-7 minutter. Buketterne skal ikke være gennemkogte.
- Hæld vandet fra blomkålen og skyl den i koldt vand.
- Rør maizena ud i lidt vand i en dyb tallerken, og fordel raspen i en anden dyb tallerken.
- Vend blomkålsbuketterne ført i maizena/vand og derefter i rasp.
- Varm smørret på en pande og steg buketterne på en pande med smør til de er gyldne.
Tilbehør:
Salat
Tips:
- Blomkålen kan evt koges dagen før.
Næringsindhold i hele portionen, spiseklar:
Energi: 1193 kJ Phe: 100 mg Protein: 2,8 g
Næringsindhold pr. 100 g, spiseklar:
Energi: 649 kJ Phe: 54 mg Protein: 1,5 g
1x 25 mg phe-liste:
46 g paneret blomkål