Omelet
Ingredienser:
20 g Æggeerstatning piskes med 80 g vand
30 g Lp-mel
175 g Lp-mælk
Salt og peber
Olie til stegning
Fremgangsmåde:
- Pisk æggeerstatning med vandet.
- Pisk Lp-mel, Lp-mælk, ned i æggemassen. Dejens konsistens er som tynd mayonnaise. Tilsæt salt og peber
- Varm en stor pande op og tilsæt olien.
- Fordel dejen jævnt ud over panden.
- Steg til undersiden er brunet og omeletten er gennembagt.
- Den vendes og steges på den anden side.
Næringsindhold i hele omeletten:
Energi: 1199 kJ Phe: 26 mg Protein: 0,6 g
Næringsindhold pr. 100 g tilberedt:
Energi: 631 kJ Phe: 14 mg Protein: 0,3 g
1x 25 mg phe-liste:
179 g omelet
Fyld:
Ingredienser:
25 g Løg
72 g Champignon (2 lister)
63 g Rød peberfrugt (3 lister)
1 spsk Olie
1 spsk Hakket persille
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Hak løg, champignoner og rød peber fint.
- Varm panden op tilsæt olien og grønsagsfyldet.
- Steg ved svag varme i ca. 5 min til grønsagsfyldet er gyldent.
- Krydr med salt og peber.
- Fordel fyldet på omeletten og drys med persille.
Næringsindhold i al fyldet:
Energi: 397 kJ Phe: 93 mg Protein: 3,5 g
Næringsindhold pr. 100 g tilberedt fyld:
Energi: 318 kJ Phe: 75 mg Protein: 2,8 g
1x 25 mg phe-liste:
33 g tilberedt omelet-fyld