Om Limited Care og Selfcare

Information til patienter og pårørende

Patientinformation

Dette er en orientering om Selfcare og Limited Care. Både Selfcare og Limited Care varetages af Dialyse, klinik 2, som er en udefunktion af Afdeling for Nyresygdomme, Rigshospitalet beliggende på Frederiksberg Hospital.

Limited Care

Limited Care betyder direkte oversat ”begrænset pleje”, og Limited Care hæmodialyse henviser til en hæmodialyseform, hvor man som bruger, aktivt tager del i egen behandling i et konstruktivt samarbejde med personalet.

Vælger du Limited Care, får du større indflydelse på dit behandlingsforløb og dermed dit liv med hæmodialyse. Du tilbydes større fleksibilitet end hvis du får centerdialysebehandling - og dermed mulighed for at indpasse hæmodialysebehandlingen i dit liv og ikke omvendt.

Du har mulighed for at lære, at varetage hele behandlingen. Du vil under vejledning af en hæmodialysesygeplejerske lære at gøre hæmodialysemaskinen klar, betjene maskinen og afmontere den. Vælger du Limited Care har du selv ansvar for transport til og fra hæmodialyse. Der er gode parkeringsforhold, og også nem adgang til offentlig transport.

Som udgangspunkt vil du som Limited Care patient få faste hæmodialysetider, der er dog mulighed for fleksibilitet.

Der er mulighed for at få vejledning af en diætist ved at kontakte personalet. Du får tildelt en kontaktlæge og kontaktsygeplejerske.

Vælger du Limited Care og fortryder, kan du altid komme tilbage til din tidligere dialyseform.

Selfcare

Hvis du får lyst til at varetage hele hæmodialysebehandlingen, kan du vælge at hæmodialysere hjemme eller som selfcarepatient her i klinikken.

Optræningen til selfcare/hjemmehæmodialyse vil foregå i Limited Care afsnittet.

Der er mulighed for lægekonsultation hver 14.dag.
Diætisten kan kontaktes ved behov. Du får tildelt en kontaktlæge og en kontaktsygeplejerske.

Selfcarepatienter får adgang til en hjemmeside, hvor de selv kan booke hæmodialysetid. Vælger du Selfcare har du selv ansvar for transport til og fra hæmodialyse. Der er gode parkeringsforhold, og også nem adgang til offentlig transport.

Vælger du Selfcare og fortryder, kan du altid komme tilbage til din tidligere dialyseform.

Dialyse, klinik 2 er bemandet og har åbent:

Mandag, onsdag, fredag klokken 8.00-21.30. Tirsdag, torsdag, lørdag klokken 8.00-14.30.

Selfcarepatienter kan booke tider døgnet rundt.

Hvis du tror, at én af ovenstående hæmodialysebehandlinger er noget for dig, vil vi gerne se dig og eventuelt en pårørende til en samtale og rundvisning i klinikken. Du kan aftale dette på tlf. 38 16 48 42.
Vi bor på Frederiksberg Hospital, Vej 8, Iindgang 2 i stueetagen.

Undlad at bruge parfume

Nogle af vores patienter og noget af vores personale lider af astma og allergi. Undlad derfor at bruge parfume og andre duftstoffer, når du er på hospitalet.

Redaktør