Myelomatoseskolen

Myelomatoseskolen er et tilbud til patienter der har fået konstateret myelomatose og/eller pårørende, til hvordan situationen kan håndteres og hvilke muligheder der findes.

Til dig der har fået myelomatose

Har du
- fået sygdommen myelomatose/ knoglemarvskræft?
Eller er du pårørende til en, som har fået denne sygdom?

Som patient eller pårørende har du mulighed for at deltage i et af vores undervisningsforløb om myelomatose. Vi kalder det Myelomatoseskolen.

Myelomatoseskolen giver indsigt i sygdommen, og er en del af dit behandlingsforløb. Undervisningen finder normalt sted i vores afdeling sammen med andre nye patienter og pårørende, der er i samme situation som dig.

Her får du og din pårørende information og viden om din sygdom, behandling og bivirkninger samt viden og støtte til livet med sygdommen.

Er du endnu ikke inviteret til Myelomatoseskolen – så spørg din læge eller sygeplejerske om tilmelding.

Som supplement til vores tilbud i afdelingen har vi delt nogle af vores vigtigste pointer og videoer fra Myelomatoseskolen på vores hjemmeside.

Myelomatoseskole hjemmefra

Her kan du derfor få mere viden om din sygdom og om det der undervises i på Myelomatoseskole forløbet.

Du kan blandt andet se en video om, hvordan myelomatose påvirker din krop, og en illustration der viser hvordan et højdosis kemoterapiforløb med stamcellestøtte forløber.

Du kan også møde vores præst og psykolog og et par af vores sygeplejersker, der fortæller om, hvordan du kan få hjælp og støtte, og en af vores erfarne patienter og pårørende fortæller om, hvordan det er at leve sit liv med myelomatose.

Du finder hjemmesiden på rigshospitalet.dk/myelomatose

Redaktør