Mouth Piece Ventilation (MPV) - start af

MPV ( Mouth Piece Ventilation) er en vejrtrækningsstøtte, hvor du modtager luft fra en respirator via et mundstykke.

Til information

Velkommen

Når du møder i afsnittet, vil du blive modtaget af en sygeplejerske, som vil orientere dig om det forestående forløb med start af Mouth Piece Ventilation (MPV) samt oplæring af dit hjælperhold. Start af MPV og den efterfølgende oplæring af hjælpere vil typisk foregå ambulant enten på sengeafsnittet eller i klinikken – se brev for mødested.

Undersøgelser

Du skal være forberedt på, at det kan være nødvendigt at tage en blodprøve ved ankomst og efter afprøvning af MPV behandlingen for at sikre, at behandlingen er optimal.

Hvad er MPV behandling

MPV ( Mouth Piece Ventilation) er en vejrtrækningsstøtte, hvor du modtager luft fra en respirator via et mundstykke. Du er derfor ikke forbundet til en respirator hele tiden, men bestemmer selv, hvornår du vil have  en vejrtrækning via respiratoren. Dette gøres ved blot at sætte munden til mundstykket.

Når du ikke har brug for en vejrtrækning, er respiratoren i en form for standby modus. Forudsætningen for at kunne anvende denne form for behandling er, at du selv skal kunne dreje hovedet, og have funktion af læberne for, at kunne gribe omkring mundstykket.

Respiratorisk hjælperhold

Hvis du har et regionalt respiratorisk hjælperhold, der varetager din behandling og overvågningen i hjemmet, skal minimum 50 % af dine hjælpere være til stede under afprøvningen, sådan at de kan oplæres og instrueres af plejepersonalet i håndteringen af respiratoren, fejlfinding, udskiftning samt rengøring og vedligeholdelse.

Hvis du har en BPA ordning skal min. 1 hjælper instrueres i ovenstående. 
Som BPA bruger er du selv ansvarlig for, at de resterende hjælpere på teamet bliver instrueret af den oplærte hjælper.

Skriftligt materiale

Du og dine hjælpere får i forbindelse med oplæringen udleveret informationsmateriale vedrørende dit udstyr, behandling, bestilling af nyt udstyr og rengøring/vedligeholdelse.

Redaktør