Lymfødem café

Lymfødem caféen er et åbent tilbud til patienter tilknyttet Rigshospitalet, der har lymfødem i forbindelse med en kræftsygdom.

Et lymfødem er en kronisk hævelse, der f.eks. kan opstå efter operation eller strålebehandling af kræft. Lymfødem opstår i lymfesystemet. Det skyldes en ophobning af lymfevæske mellem cellerne i en del af kroppen som danner en hævelse (et ødem). Lymfødem opstår typisk i en arm eller et ben, men kan også opstå i hoved-hals-området, brystet eller kønsorganerne. 

Fysioterapeuter med specialuddannelse i lymfødembehandling ved Afdeling for Ergo- og Fysioterapi på Rigshospitalet tilbyder Lymfødem café for mandlige patienter, primært opereret for peniskræft.

Formål

Lymfødem caféen er et åbent tilbud til patienter tilknyttet Rigshospitalet, der har lymfødem i forbindelse med en kræftsygdom. 
Formålet er at skabe tryghed og øge muligheden for selv at håndtere lymfødemet. 
Emner som motion, selvbandagering, selvdrænage, forebyggelse og levevis vil blive taget op. Caféen byder på en kop kaffe, og der vil være mulighed for en uformel samtale med andre i samme situation. 

Tid og sted

Caféen på Rigshospitalet finder sted den 1. onsdag i måneden hele året á 1½ times varighed.

Rigshospitalet 
Fysioterapien, klinik 3001 
Opgang 3, stuen til højre 
Blegdamsvej 9 
2100 København Ø

Henvendelse

Der kræves ingen henvisning. Du kan selv tilmelde dig ved at kontakte: Fysioterapiens lymfødemfunktion på telefon nr. 3545 3001. 

Yderligere information

Tilbuddet er gratis. 

Tilbuddet er ikke omfattet kørsel/transport

Pjece om lymfødem caféen findes på Sundhed.dk.
Du kan læse mere om lymfødemer på Kræftens Bekæmpelse.

Redaktør