Lp-pasta og lp-ris, sådan koger du lp-pasta og lp-ris

Opskrift på lp-pasta og lp-ris.

Ingredienser:

Lp-pasta/Lp-ris
1 tsk Salt
1 spsk Olie

Fremgangsmåde:

  • Brug en stor gryde.
  • Fyld gryden med vand så den er 2/3 fyldt (det er vigtigt at pasta/ris kan flyde frit rundt i gryden mens det koger, ellers kan man risikere at det klistrer sammen)
  • Tilsæt salt og olie.
  • Tilsæt lp-pasta/lp-ris når vandet koger.
  • Hæld lp-pasta/lp-ris i det kogende vand, og rør rundt i vandet til det koger igen.
  • Juster på varmen så vandet fortsat koger.
  • Rør rundt i gryden en gang imellem mens det koger, så lp-pastaen/lp-risene ikke klistrer sammen.
  • Tag en lp-pasta/lp-ris op og prøv om den er ”al dente” (Lidt hårde inderst, og bløde yderst)
  • Hæld lp-pasta/lp-ris over i en si, når de har den ønskede konsistens, og skyl hurtigt med meget koldt vand.
  • Hæld den afkølede lp-pasta/lp-ris tilbage i gryden og server.

Tips:

Ved at skylle den færdigkogte lp-pasta/lp-ris hurtigt i koldt vand, stopper man
forklistringsprocessen og undgår at det klistrer sammen.

Vejledende kogetider:

  • Fusilli, skruer, penne – 8-10 minutter
  • Vermicelli – 8-10 minutter
  • Spagetti – 6-7 minutter
  • LP-ris – 9-11 minutter

Næringsindhold pr. 100 g rå lp-pasta/lp-ris:

Energi: 1548 kJ Phe: 12,3 mg Protein: 0,5 g

Næringsindhold pr. 100 g kogt lp-pasta/lp-ris:

Energi: 659 kJ Phe: 5,2 mg Protein: 0,2 g

1x 25 mg phe-liste:

480 g kogt lp-pasta/lp-ris (frit)

Redaktør