Kontrol under indlæggelse

Her findes nyttige telefonnumre og forberedelse til kontrol under indlæggelse på Respirationscenter Øst.

Til information

Velkommen

Afsnittet består af et ambulatorie og to sengeafsnit (afsnit 14 og afsnit 24), en ekstern funktion der varetager kontakten i hjemmet hos patienter med respiratoriske hjælperhold samt en social faglig rådgiver til at give råd og vejledning til forhold til kommunale og regionale ydelser. Vi er specialiseret i vejrtrækning og behandler både børn og voksne, som lider af sjældne eller eventuelt kroniske vejrtrækningsproblemer

Du er indkaldt til kontrol, hvor du bliver indlagt om aftenen og vi forventer du bliver udskrevet næste formiddag.

Huskeliste til indlæggelsen

  • Egen medicin og opdateret medicinliste
  • Evt. respiratorisk udstyr
  • Evt. egen hovedpude eller lign.
  • Særlige forflytningsremedier

Undersøgelser

Du skal være forberedt på, at du muligvis skal have taget en blodprøve, når du ankommer i afsnittet og eventuelt, når du vågner næste morgen. Om morgenen skal denne blodprøve tages så snart du er vågnet. Derfor er det vigtigt, at du ringer efter personalet med det samme når du vågner, da prøven ellers ikke vil kunne anvendes.

Søvnmonitorering

Søvnmonitorering er den vigtigste af undersøgelserne for at undersøge din vejrtrækningstilstand. Du får påsat bånd og elektroder på kroppen, som du skal sove med hele natten. Denne undersøgelse er helt smertefri. Du kan frit vælge, om du vil sove i dit eget tøj eller om du vil låne noget patienttøj af os. Om morgenen (evt. efter blodprøven) tager vi bånd og elektroder af dig. Undersøgelsen vil blive analyseret og gennemgået af en læge.

Stuegang

Der er dagligt stuegang mandag til fredag med afsnittets læger mellem kl.9.00 og 12.00. Lægen gennemgår nattens søvnmonitorering og andre undersøgelsesresultater sammen med dig. I weekender er der ikke stuegang, medmindre der opstår noget akut. Du vil herved i stedet blive ringet op af en læge nogle dage efter indlæggelsen og få svar på din søvnmonitorering.

Angående din tid

Det er vigtigt, at du ringer til sekretariatet, hvis tiden ikke passer dig. Så finder vi en ny tid i samråd med dig. Vi gør opmærksom på, at der kan være ventetider. Vi kan have afbud til planlagte indlæggelser og i de tilfælde, kan det være vi ringer dig op og tilbyder dig en tid, enten samme dag eller et par dage efter.

Har du været syg i ugen op til indlæggelsen, bedes du ringe til os, da det kan have indflydelse på din kontrolmåling og evt. medføre udsættelse af din indlæggelse.

Redaktør