Konditionstræning

Træningsprogrammet tager udgangspunkt i vores egen forskning, hvor deltagerne oplevede sig markant mindre hæmmet af migrænen i forhold til dagligdagsaktiviteter sammenlignet med gruppen, der ikke fik træning.

Formålet med holdet er at opnå en bedre kondition.

Træningsprogrammet tager udgangspunkt i vores egen forskning, hvor deltagerne oplevede sig markant mindre hæmmet af migrænen i forhold til dagligdagsaktiviteter sammenlignet med gruppen, der ikke fik træning. Det vil sige, at de følte sig mindre hæmmet af migrænen i forhold til det huslige arbejde (f.eks. rengøring og havearbejde), til arbejdet/studiet, til at deltage i sociale aktiviteter inden for familielivet og til at være fysisk aktiv.

Træningen vil foregå 3 gange om ugen á 45 minutter i 12 uger. En gang om ugen konditionstrænes på kondicykel eller cross-trainer på Dansk Hovedpinecenter. Derudover anbefales du at konditionstræne 2 gange om ugen, hjemme eller i lokalområdet, efter eget valg, f.eks. rask gang eller cykling.

Træningsintensiteten tager udgangspunkt i den enkeltes form. Intensiteten er moderat og er opdelt på følgende måde:

  • 10 minutters opvarmning (lille smule forpustet, fri tale)
  • 30 minutters intens træning (forpustet, tale i korte sætninger)
  • 5 minutter, puls ned (lille smule forpustet, fri tale)

Spørgsmål angående træning vil blive taget op undervejs.

Instruktion i rask gåtur (powerwalk)

Tempoet er hurtigere end en almindelig gåtur, tænk på at gå en tur med fast forward-knappen trykket helt i bund. Du skal bruge armbevægelser til at sætte farten op. Tag flere skridt i minuttet end ved normal gang og gør eventuelt skridtlængden lidt kortere, så du f.eks. går 130 til 140 skridt i minuttet.

Når du går raskt til skal armene være let bøjede. Sving godt med armene, som om de trækker dig fremad, og så hænderne kommer op omkring skulderhøjde. Slap af i skuldrene, hold ryggen rank og blikket rettet fremad, så du derved holder hovedet i dets naturlige position.

Redaktør