Kanelsnegl

Opskrift på kanelsnegle.

(25 stk.)

Ingredienser:

50 g Margarine
50 g Gær eller en pose tørgær
2½ dl Vand
500 g Lp-mel
½ dl Lp-mælk eller rismælk
½ tsk Salt
½ dl Sukker

Ingredienser til fyld:

75 g Smør/margarine
90 g Sukker
10 g Kanel

Fremgangsmåde:

  • Smelt margarinen over svag varme i en gryde og sæt den til afkøling lidt.
  • Opløs gæren i det lune vand (ca. 30ºC) og tilsæt den smeltede margarine.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen sammen i ca. 3 min., hvorefter den æltes let igennem.
  • Rul dejen ud til ca. 5 mm tykkelse, og rør fyldet sammen og smør det på.
  • Rul dejen sammen, stryg den med vand og skær den ud i ca. 2 cm tykkelse.
  • Sæt dejen (ikke for tæt) på en bageplade beklædt med bagepapir og lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
  • Pensl med vand eller lidt Lp-mælk og drys med perlesukker.
  • Bag i 8-10 min. ved 250 grader.

Tips:

Kan pyntes med glasur

Tips:

Portionen kan med fordel halveres, da kanelsneglene smager bedst, når de er nybagte.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 13788 kJ Phe: 273 mg Protein: 6,4 g

Næringsindhold pr. 100 g bagt kanelsnegl:

Energi: 1532 kJ Phe: 30 mg Protein: 0,7 g

Næringsindhold pr stk. ved 25 stk.:

Energi: 551 kJ Phe: 11 mg Protein: 0,3 g

1x 25 mg phe-liste:

2 stk (83 g) kanelsnegl

Redaktør