Jordbærmousse

Opskrifter på jordbærmousse.

(6 portioner, 2½ liste)

Ingredienser:

1 brev Vegegel fra Dr. Oetker
230 g Jordbær (gerne frosne)
40 g Flormelis
125 g Lp-piskefløde med 0 g protein

Fremgangsmåde:

  • Kog jordbærene op, så de bliver møre og hæld 50 g saft fra jordbærerne over i en anden kasserolle.
  • Tilsæt ½ dl vand og 1 brev Vegegel og rør til det er opløst.
  • Kog jordbærsaften op indtil det begynder at tykne.
  • Blend jordbærerne sammen med flormelis til en ensartet pure.
  • Tilsæt pureen til den tyknede jordbærsaft og bland godt sammen.
  • Pisk lp-piskefløden til skum.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i den afkølede jordbær pure.

Tips:

  • Sørg for at lp-flødeskummet ikke er iskoldt når det blandes i jordbærpureen.
  • Kan pyntes med jordbær og lp-flødeskum.
  • Kan bruges som fyld i lagkage.
  • Kan fryses og bruges som jordbæris.
  • Hvis der bruges lp-piskefløde med 1 g protein i, bliver indholdet i hele portionen 121 mg phe.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 2277 kJ Phe: 59 mg Protein: 1,7 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 633 kJ Phe: 16 mg Protein: 0,5 g

1x 25 mg phe-liste:

153 g jordbærmousse

Redaktør