Jordbærgrød

Opskrift på jordbærgrød.

Ingredienser:

170 g Jordbær, friske eller frost
½ dl Vand
1 spsk Sukker
1 spsk Kartoffelmel + 1 spsk vand

Fremgangsmåde:

  • Rens og skyl jordbærerne og nip blomsten af. Hvis det er frosne jordbær, kommes i bare i en lille gryde.
  • Kog jordbærerne sammen med sukker i en lille gryde.
  • Tag grøden fra varmen og tilsæt kartoffelmel udrørt i 1 spsk vand.

Tip:

Hvis grøden er for varm når kartoffelmelet tilsættes, vil grøden blive ”lang”

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 690 kJ Phe: 40 mg Protein: 1,2 g

Næringsindhold pr 100 g færdigkogt grød:

Energi: 383 kJ Phe: 22 mg Protein: 0,7 g

1x25 mg phenyl-liste:

112 g færdigkogt jordbærgrød

Redaktør