Jordbær cheesecake

Opskrift på jordbær cheesecake.

(8 portioner = 5½ brik) 

Ingredienser:

Kiksebund

200 g Færdigbagte Lp-mariekiks (se anden opskrift)
100 g Smeltet smør

Jordbærfromage

2 breve Dr. Oetker Vegegel
2 dl Vand
400 g Jordbær, frosne
85  g Sukker
200 g Lp-flødeost, uden protein
3  dl Lp-piskefløde, uden protein
½  dl Friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Kiksebund

Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter). 
Bland det smeltede smør og knuste kiks sammen.
Kom blandingen i formen og pres kiksebunden godt sammen.

Jordbærfromage

  • Giv de frosne jordbær et opkog i vandet, så de tør op.
  • Drys jordbærrene med sukker. 
  • Bland lp-flødeosten sammen med ½ dl lp-piskefløde til en klumpefri masse. (Det kan være nødvendigt at blende eller presse massen igennem en si, for at undgå klumper.)
  • Pisk resten af lp-piskefløden til let skum.
  • Vend jordbær, lp-flødeost med lp-piskefløde og lp-flødeskummen sammen.
  • Opløs Vegegel i koldt vand i en kasserolle og bring blandingen i kog. Kog i 1-2 minutter, indtil massen tykner. 
  • Afkøl blandingen, indtil den er fingervarm og tilsæt citronsaften.
  • Rør gelen sammen med jordbær-flødeblandingen.
  • Fordel fromagen på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Tips:

  • Kagen kan pyntes med en gel lavet af det røde kogevand fra opkoget af de frosne jordbær, som kan udskæres i sjove former. 
  • Kagen kan også pyntes med friske jordbær.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 15.208 kJ    Phe: 139 mg    Protein: 3,4 g

Næringsindhold pr. 100 g, færdiglavet:

Energi: 1014 kJ    Phe: 9 mg    Protein: 0,2 g

1 phe-brik:

270 g Jordbær-cheesecake

Redaktør