Ingredienser:
Kiksebund
200 g Færdigbagte Lp-mariekiks (se anden opskrift)
100 g Smeltet smør
Jordbærfromage
2 breve Dr. Oetker Vegegel
2 dl Vand
400 g Jordbær, frosne
85 g Sukker
200 g Lp-flødeost, uden protein
3 dl Lp-piskefløde, uden protein
½ dl Friskpresset citronsaft
Fremgangsmåde:
Kiksebund
Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter).
Bland det smeltede smør og knuste kiks sammen.
Kom blandingen i formen og pres kiksebunden godt sammen.
Jordbærfromage
- Giv de frosne jordbær et opkog i vandet, så de tør op.
- Drys jordbærrene med sukker.
- Bland lp-flødeosten sammen med ½ dl lp-piskefløde til en klumpefri masse. (Det kan være nødvendigt at blende eller presse massen igennem en si, for at undgå klumper.)
- Pisk resten af lp-piskefløden til let skum.
- Vend jordbær, lp-flødeost med lp-piskefløde og lp-flødeskummen sammen.
- Opløs Vegegel i koldt vand i en kasserolle og bring blandingen i kog. Kog i 1-2 minutter, indtil massen tykner.
- Afkøl blandingen, indtil den er fingervarm og tilsæt citronsaften.
- Rør gelen sammen med jordbær-flødeblandingen.
- Fordel fromagen på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.
Tips:
- Kagen kan pyntes med en gel lavet af det røde kogevand fra opkoget af de frosne jordbær, som kan udskæres i sjove former.
- Kagen kan også pyntes med friske jordbær.
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 15.208 kJ Phe: 139 mg Protein: 3,4 g
Næringsindhold pr. 100 g, færdiglavet:
Energi: 1014 kJ Phe: 9 mg Protein: 0,2 g
1 phe-brik:
270 g Jordbær-cheesecake