Infoark til opskrifterne

Infoark til opskrifterne.

Infoark til Lp-opskrifterne

Mængder:

Når der i opskrifterne står spsk og tsk er der brugt måleskeer hvor:
1 spsk svarer til 15 ml
1 tsk svarer til 5 ml
1 dl = deciliter svarer til 100 ml

Hvis det, der skal måles af er flydende kan ml omsættes til gram. Dvs. at:
1 spsk svarer til 15 gram
1 tsk svarer til 5 gram
1 dl svarer til 100 gram

Hvis det der skal måles af ikke er flydende, kan man ikke bruge samme omregning til gram.

Ovnvarme:

Hvis der ikke er angivet andet i opskrifterne, er ovnvarmen almindelig ovnvarme.
Hvis man bruger varmluft skal der trækkes 20 % fra. Dvs. at ved 200°C i almindelig ovnvarme, bliver det 180°C i varmluft.

Derudover vil der altid være variationer i varmen fra ovn til ovn, og tilberedningstiden påvirkes også af hvilken bageform der bages i.

Næringsindhold:

På de fleste opskrifter er der angivet hvor meget energi (kJ), phenylalanin og protein der er i hele opskriften, og der er angivet hvor meget en Brik vejer hvis man følger opskriften. Der udover kan der være angivet hvor meget energi (kJ), phenylalanin og protein der er pr 100 g enten tilberedt eller rå, eller hvor meget der er pr stk.

Protein og phenylalalnin fra alle fødevarer er inkluderet i beregningen, også indholdet fra frie fødevarer.

Lp-mel:

Hvis ikke andet er nævnt er opskrifterne beregnet ud fra Lp-mel med et proteinindhold på 0,3 g protein og 5 mg phenylalanin pr 100 g mel. Hvis der bruges lp-mel med mere protein og phenylalanin i, skal det regnes ekstra ind i opskriften.

Redaktør