(1 portion, 3 lister)
Ingredienser:
1 Pære
1 Buket hyldebær
ca. 125 ml Vand
100 g Sukker
Riscreme:
10 g LP-ris
150 g LP-mælk
25 g Vand
½ spsk. Sukker
30 g Cremefraiche 38 %
Fremgangsmåde:
- Skræl pæren og kog den under låg i vand sammen med hyldebærrene til den er mør.
- Sigt hyldebærvandet, og gem både saft og bær.
- Tilsæt sukker til hyldebærvandet og lad det koge ind til en tynd sirup.
- Hæld hyldebærsiruppen over pæren.
- Kog LP-risene med LP-mælk og vand til risene er bløde ca. 10 min. Hvis grøden bliver for tyk, tilsæt da mere vand.
- Tilsæt sukker og cremefraiche når risengrøden er kold. Smag til med vanillesukker.
- Anret risvanillecremen på en tallerken sammen med pæren, pyntet med
- hyldebær og hyldebærsirup.
Tips:
Færdigkøbt sød hyldebærsaft kan anvendes i stedet for friske hyldebær
Næringsindhold pr. portion:
Energi kJ: 2946 kJ Phe: 72 mg Protein: 1,6 g
1x 25 mg phe-liste:
1/3 portion