Hyldebærkogte pærer med risvanillecreme

Opskrift på hyldebærkogte pærer med risvanillecreme.

(1 portion, 3 lister)

Ingredienser:

1 Pære
1 Buket hyldebær
ca. 125 ml Vand
100 g Sukker

Riscreme:

10 g LP-ris
150 g LP-mælk
25 g Vand
½ spsk. Sukker
30 g Cremefraiche 38 %

Fremgangsmåde:

  • Skræl pæren og kog den under låg i vand sammen med hyldebærrene til den er mør.
  • Sigt hyldebærvandet, og gem både saft og bær.
  • Tilsæt sukker til hyldebærvandet og lad det koge ind til en tynd sirup.
  • Hæld hyldebærsiruppen over pæren.
  • Kog LP-risene med LP-mælk og vand til risene er bløde ca. 10 min. Hvis grøden bliver for tyk, tilsæt da mere vand.
  • Tilsæt sukker og cremefraiche når risengrøden er kold. Smag til med vanillesukker.
  • Anret risvanillecremen på en tallerken sammen med pæren, pyntet med
  • hyldebær og hyldebærsirup.

Tips:

Færdigkøbt sød hyldebærsaft kan anvendes i stedet for friske hyldebær

Næringsindhold pr. portion:

Energi kJ: 2946 kJ Phe: 72 mg Protein: 1,6 g

1x 25 mg phe-liste:

1/3 portion

Redaktør