Hjerterytme - optagelse med holteroptager

Holteroptageren registrerer hjerterytmen i en aftalt periode.

Hvad er en holteroptagelse?

Det er et apparat, du skal have på, der registrerer din hjerterytme i en aftalt periode. 

Formål med optagelsen

Formålet er at registrere eventuelle uregelmæssigheder i hjerterytmen.

Rapportér symptomer

Apparatet har en funktion, hvor du kan rapportere dine symptomer. Hvis du oplever uregelmæssigheder i hjertet eller anden ubehag, der har med hjertet at gøre, bedes du rapportere det, så vi kan se om der er nogen sammenhæng mellem symptomerne og en eventuel hjerterytmeforstyrrelse.

Aktiviteter

For at kunne forklare symptomerne skal vi have en optagelse af din hjerterytme. Det er vigtigt, at du gør, som du plejer, mens du har apparatet på. Hvis du ved, hvad der kan fremprovokere anfaldende, kan du forsøge at gøre dette. Vi kan på den måde se, om symptomerne har en sammenhæng med hjertet, samt hvordan og hvornår du bliver påvirket.

Når du sover

Det er en god ide at tage en tætsiddende undertrøje/bodystocking på, som kan holde på apparat og ledninger. Apparatet kan flyttes rundt, så den generer dig mindst muligt.

Problemer eller tvivl

Skulle der opstå problemer med apparatet, eller bliver du i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte os i dagtiden.

Aflevering af apparatet

Apparatet kan afleveres i Klinik for Børn og Unge med Hjertesygdomme (Børn og Unge med Hjertesygdomme, klinik 5004) i afsnit 5004 i tidsrummet kl. 08.00-15.00.

Svar på undersøgelsen

Du får svar på undersøgelsen ca. 4 uger efter, at du har afleveret apparatet eller efter aftale med personalet.
 

Redaktør