Hepa-Merz - medicinvejledning

Hepa-Merz® medvirker til at nedsætte koncentrationen af ammonium i blodet og dermed afhjælpe symptomerne på levercoma.

Proteintilskud til behandling af symptomer ved kronisk levercoma

Hvorfor skal jeg tage Hepa-Merz®?

Når man har leversygdom kan der opstå en for høj koncentration af ammonium i blodet. Dette har en giftig virkning, og kan medføre kronisk levercoma. Hepa-Merz® medvirker til at nedsætte koncentrationen
af ammonium i blodet og dermed afhjælpe symptomerne på levercoma.

Kronisk levercoma er en tilstand, som påvirker hjernen og giver forskellige symptomer. Symptomerne kan svinge fra let forvirring og træthed til bevidstløshed.

Hvordan skal jeg tage Hepa-Merz®?

Opløs et brev Hepa-Merz® i et glas vand, saft, te eller juice og drik det umiddelbart efter et måltid. Du skal tage 1 brev 3 gange om dagen, f.eks. morgen, middag og aften.

Har du en anden aftale med lægen, følger du den.

Det skal du være opmærksom på!

Hepa-Merz® kan være ødelæggende for tandemaljen, så det er vigtigt, at du børster tænder hver gang, du har drukket et glas.

Hvor får jeg Hepa-Merz®?

Hepa-Merz® køber du på apoteket, og det er et tilladelsespræparat. Det vil sige, at du skal have en tilladelse med fra os, som du skal vise frem på apoteket.

Husk at apoteket ligger ikke inde med Hepa-Merz®, så du skal bestille medicinen i god tid.

Hvad koster Hepa-Merz®?

Medicinen er dyr. Derfor ansøger vi på dine vegne sundhedsstyrelsen om tilskud til Hepa-Merz®. Efter ca. 1 måned vil du mod- tage en bekræftelse med posten.

Første gang du køber Hepa-Merz®, er den dyrere end de efterfølgende gange, men du får noget af beløbet refunderet senere. Herefter vil tilskuddet blive trukket fra, når du køber Hepa-Merz®.

Virker Hepa-Merz® på alle?

De fleste patienter får Hepa-Merz® for at afhjælpe koncentrationsbesvær og svær træthed. Desværre er det ikke alle patienter, der oplever effekt af Hepa-Merz®.

Efter en måned skulle du kunne mærke en effekt. Hvis det ikke er tilfældet, så virker Hepa-Merz® højst sandsynligt ikke på dig, og du kan snakke med en læge om at stoppe behandlingen. Derfor er det en god idé kun at købe Hepa- Merz® til én måned første gang.

Redaktør