Gynækologisk undersøgelse - i fuld bedøvelse

Undersøgelsen foregår i fuld bedøvelse (narkose).

Patientinformation

Denne patientinformation er henvendt til dig, som skal undersøges i fuld bedøvelse. I din e-Boks vil du modtage besked om, hvilken dato og tidspunkt, du skal møde på Underlivskræft og Kræft i Hjernen, sengeafsnit 5044, opgang 5, 4. sal til undersøgelsen.

Forberedelse

Hvis din læge og sygeplejerske allerede har informeret dig om undersøgelsen, kan aftalen være, at du møder på sengeafsnittet kl. 7.30 på undersøgelsesdagen. Du bedes forberede dig i henhold til nedenstående beskrivelse.    
   
Hvis din læge og sygeplejerske ikke har informeret dig om undersøgelsen, skal du møde på Underlivskræft og Kræft i Hjernen, sengeafsnit 5044, dagen før den planlagte undersøgelse. Her vil du tale med læge og sygeplejerske, få taget blodprøver samt tale med en narkoselæge. Derefter kan du evt. gå hjem og møde kl. 20 samme aften eller næste morgen kl. 07.30 på sengeafsnittet, hvor du vil blive indlagt. 

Faste og tørste

Du skal møde fastende til undersøgelsen, og seks timer før undersøgelsen skal du derfor stoppe med at spise. Du må drikke vand, saft, te og kaffe (uden mælk) indtil to timer før undersøgelsen. 

Undersøgelsesdagen

 • Du skal tage et mikrolax (klyx) for at tømme din tarm om morgenen. Mikrolax udleveres af sygeplejersken, når din undersøgelse aftales
 • Du skal i bad og tage rent tøj på
 • Ur og smykker må ikke bæres (lad det blive hjemme)
 • Neglelak, makeup og kontaktlinser må ikke anvendes
 • Husk venligst at aftale med en pårørende, at de kan hente dig, når undersøgelsen er afsluttet, og du er klar til at komme hjem
 • Medbring meget gerne læsestof og musik

Der kan være ventetid på grund af akutte undersøgelser. I sjældne tilfælde kan det medføre, at vi må aflyse din undersøgelse. Vi beklager de gener, det medfører for dig.

Selve undersøgelsen

Undersøgelsen foregår i fuld bedøvelse (narkose). Når du er bedøvet, vil undersøgelsen vare 15-30 minutter. Når du efter undersøgelsen er vågen og velbefindende, vil du blive kørt tilbage til sengeafsnittet. Her vil du få tilbudt noget mad og drikke. Senere vil den læge, som har undersøgt dig, fortælle dig om undersøgelsen. 

Udskrivelse

Når læge har informeret dig om resultatet af undersøgelsen, vil du blive udskrevet. Sørg for at have en pårørende til at ledsage dig eller køre dig hjem. Du må ikke selv føre bil i det døgn, hvor du har været bedøvet. 

Du bedes kontakte os, hvis du de første dage efter undersøgelsen oplever følgende:

 • Kraftige smerter
 • Blødning
 • Temperaturforhøjelse over 38,5 grader
   
Redaktør