Grundsovs

Opskrift på grundsovs.

(ca. 2,5 dl)

Ingredienser:

25 g Margarine
2 spsk Lp-mel
200 ml Lp-mælk
Evt krydderier/kulør

Fremgangsmåde:

  • Smelt margarinen, uden at den bliver brun.
  • Drys LP-melet i og lad det opsuge margarinen.
  • Rør LP-mælken i lidt ad gangen, mens der røres kraftigt med en grydeske/piskeris.
  • Er der klumper kan disse udjævnes med en stavblender.
  • Tilsæt evt. krydderier/kulør.
  • Til karrysovs skal karryen brændes af i margarinen før melet tilsættes.

Tips:

  • Sovsen kan fortyndes med LP-mælk eller grønsagsvand.
  • En halv portion er passende til de fleste retter.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 1422 kJ Phe: 30 mg Protein: 0,7 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 618 kJ Phe: 13 mg Protein: 0,3 g

1 x 25 mg phe-liste:

192 g (2 dl grundsovs)

Redaktør