(ca. 2,5 dl)
Ingredienser:
25 g Margarine
2 spsk Lp-mel
200 ml Lp-mælk
Evt krydderier/kulør
Fremgangsmåde:
- Smelt margarinen, uden at den bliver brun.
- Drys LP-melet i og lad det opsuge margarinen.
- Rør LP-mælken i lidt ad gangen, mens der røres kraftigt med en grydeske/piskeris.
- Er der klumper kan disse udjævnes med en stavblender.
- Tilsæt evt. krydderier/kulør.
- Til karrysovs skal karryen brændes af i margarinen før melet tilsættes.
Tips:
- Sovsen kan fortyndes med LP-mælk eller grønsagsvand.
- En halv portion er passende til de fleste retter.
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 1422 kJ Phe: 30 mg Protein: 0,7 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 618 kJ Phe: 13 mg Protein: 0,3 g
1 x 25 mg phe-liste:
192 g (2 dl grundsovs)