Grønsagssuppe

Opskrift på grønsagssuppe.

(1 portion)

Ingredienser:

50 g Gulerod
74 g Blomkål
25 g Porre
2½ dl Vand, kogende
5 g Grøntsagsbouillonterning
25 g Piskefløde
5 g Maizena
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Skyl grønsagerne og skær dem ud i tern eller skiver - eller i størrelse og form efter smag og behag
  • Opløs bouillonterningen i det kogende vand og tilsæt grønsagerne
  • Kog grønsagerne møre, og smag til med salt og peber
  • Jævn suppen med piskefløde og maizena

Tilbehør:

LP-brød

Tips:

I stedet for blomkål og porre kan anvendes samme mængde løg, selleri, eller asparges

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 672 kJ Phe: 109 mg Protein: 3,7 g

Næringsindhold pr. 100 g

Energi: 192 kJ Phe: 31 mg Protein: 1,1 g

1x 25 mg phe-liste:

81 g grønsagssuppe

Redaktør