Grønsagsboller i karry

Opskrift på grønsagsboller i karry.

(1 person, 4 lister)

Grøntsagsboller:

50 g Kartoffel (1½ liste)
37 g Gulerod
5 g Maizena
Salt, peber og krydderier

Fremgangsmåde:

  • Skræl guleroden og kartoflen og kog dem møre i vand ca. 20 min.
  • Mos guleroden og kartoflen med en gaffel og bland mosen sammen med maizena.
  • Smag grønsagsfarsen til med salt og forskellige krydderier.
  • Form farsen med en teske til små boller. Dyp skeen i det kogende vand, så slipper farsen lettere.
  • Kog bollerne forsigtigt i letsaltet vand i ca 4 minutter og tag dem op.
  • Gem kogevandet til at lave karrysovsen af.

Karrysovs:

10 g Olie eller andet fedtstof
100 g Grøntsagsbouillon eller kogevandet fra grøntsagsbollerne
50 g Lp-mælk eller flødealternativ med 1 g protein/100 g
8 g Maizena
1 tsk Karry
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Varm olien i en kasserolle, tilsæt karry og lad den brænde af.
  • Tilsæt Lp-mælk og bouillon.
  • Jævn sovsen med maizena udrørt i lidt vand.
  • Smag til med salt og peber.
  • Varm bollerne forsigtigt i karrysovsen.

Tilbehør:

Lp-ris

Tips:

Grønsagsbollerne kan fryses

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 967 kJ Phe: 96 mg Protein: 2,2 g

Næringsindhold pr. 100 g tilberedt:

Energi: 461 kJ Phe: 46 mg Protein: 1,1 g

1 x 25 mg phe-liste:

54 g grøntsagsboller i karry (20 g grøntsagsboller + 34 g sovs)

Redaktør