(1 person, 4 lister)
Grøntsagsboller:
50 g Kartoffel (1½ liste)
37 g Gulerod
5 g Maizena
Salt, peber og krydderier
Fremgangsmåde:
- Skræl guleroden og kartoflen og kog dem møre i vand ca. 20 min.
- Mos guleroden og kartoflen med en gaffel og bland mosen sammen med maizena.
- Smag grønsagsfarsen til med salt og forskellige krydderier.
- Form farsen med en teske til små boller. Dyp skeen i det kogende vand, så slipper farsen lettere.
- Kog bollerne forsigtigt i letsaltet vand i ca 4 minutter og tag dem op.
- Gem kogevandet til at lave karrysovsen af.
Karrysovs:
10 g Olie eller andet fedtstof
100 g Grøntsagsbouillon eller kogevandet fra grøntsagsbollerne
50 g Lp-mælk eller flødealternativ med 1 g protein/100 g
8 g Maizena
1 tsk Karry
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Varm olien i en kasserolle, tilsæt karry og lad den brænde af.
- Tilsæt Lp-mælk og bouillon.
- Jævn sovsen med maizena udrørt i lidt vand.
- Smag til med salt og peber.
- Varm bollerne forsigtigt i karrysovsen.
Tilbehør:
Lp-ris
Tips:
Grønsagsbollerne kan fryses
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 967 kJ Phe: 96 mg Protein: 2,2 g
Næringsindhold pr. 100 g tilberedt:
Energi: 461 kJ Phe: 46 mg Protein: 1,1 g
1 x 25 mg phe-liste:
54 g grøntsagsboller i karry (20 g grøntsagsboller + 34 g sovs)