Grøn risotto

Opskrift på grøn risotto.

(1 portion, 6 lister)

Ingredienser:

2 lister Broccoli, evt. frost
½-1 liter Grøntsagsbouillon, afhængig af lp-ris mængden
25 g Løg, evt. frost
½ fed Hvidløg
Olie
100 g Lp-ris, rå

Fremgangsmåde.

  • Skær broccolien i mindre stykker eller hak den i en foodprocessor.
  • Lav bouillon fra en bouillonterning.
  • Pil og hak løg og hvidløg fint. Hvis det er frosne løg hældes de bare på panden sammen med hakket hvidløg.
  • Svits løg og hvidløg i olie til de er blanke.
  • Tilsæt lp-ris og broccoli, og lad det stege i et par minutter.
  • Tilsæt 1½ dl bouillon og lad det koge væk, fortsæt indtil risene er møre, ca 25 minutter.

Tips.

Man kan bruge asparges på glas, champignon, spinat, tomat eller grønne bønner i stedet for broccoli.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 1860 kJ Phe: 143 mg Protein 3,6 g

Næringsindhold pr 100 g tilberedt:

Energi: 372 kJ Phe: 29 mg Protein 0,7 g

1x25 mg phenyl-liste:

86 g Grøn risotto

Redaktør