(1 portion, 6 lister)
Ingredienser:
2 lister Broccoli, evt. frost
½-1 liter Grøntsagsbouillon, afhængig af lp-ris mængden
25 g Løg, evt. frost
½ fed Hvidløg
Olie
100 g Lp-ris, rå
Fremgangsmåde.
- Skær broccolien i mindre stykker eller hak den i en foodprocessor.
- Lav bouillon fra en bouillonterning.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Hvis det er frosne løg hældes de bare på panden sammen med hakket hvidløg.
- Svits løg og hvidløg i olie til de er blanke.
- Tilsæt lp-ris og broccoli, og lad det stege i et par minutter.
- Tilsæt 1½ dl bouillon og lad det koge væk, fortsæt indtil risene er møre, ca 25 minutter.
Tips.
Man kan bruge asparges på glas, champignon, spinat, tomat eller grønne bønner i stedet for broccoli.
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 1860 kJ Phe: 143 mg Protein 3,6 g
Næringsindhold pr 100 g tilberedt:
Energi: 372 kJ Phe: 29 mg Protein 0,7 g
1x25 mg phenyl-liste:
86 g Grøn risotto