Grissini

Opskrift på grissini.

(10 stk, 3½ liste)

Ingredienser:

60 g Vand (1)
4 g Tørgær
225 g Lp-mel
½ tsk Salt
60 g Vand (2)
2½ spsk Olivenolie
Evt frisk hakkede krydderurter (basilikum, rosmarin, oregano)

Fremgangsmåde

  • Opvarm vandet (1) til det er lillefinger varmt og hæld det i en skål, og opløs gæren heri.
  • Bland lp-mel og salt sammen og kom det i gærblandingen.
  • Tilsæt vand (2) og olivenolie og rør dejen sammen.
  • Ælt dejen til den er smidig.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 45-60 minutter.
  • Tilsæt evt. hakkede krydderurter og ælt dem ind i dejen.
  • Rul dejen ud til 10 tynde stænger, på ca. ½ cm tykkelse.
  • Pensl med olivenolie og drys evt med salt.
  • Bag brødstængerne ved 200°C i 15-20 minutter.

Tips:

Brødstængerne kan også drysses med krydderurterne

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 4546 kJ Phe: 90 mg Protein: 2,1 g

Næringsindhold pr grissini ved 10 stk:

Energi: 457 kJ Phe: 9 mg Protein: 0,2 g

1x25 mg phenyl-liste:

3 stk grissini ved 10 stk

Redaktør