(1 portion, 4 lister)
Ingredienser:
30 g Rodselleri
90 g Champignon
5 g Olie
60 g Lp-mælk
15 g Piskefløde
50 g Grøntsagsvand
30 g Lp-mel
Salt og citronsaft
Fremgangsmåde:
- Skær en skive selleri og skræl den.
- Damp skiven i vand tilsat salt og citronsaft til den er halvblød.
- Afdryp den og læg den på en ovnfast tallerken.
- Skær de rensede champignoner i skiver og rist dem i olie på en pande over ret stærk varme, til de er gyldne.
- Fordel champignonerne over selleriskiven.
- Dæmp varmen og tilsæt Lp-mælk, piskefløde og grønsagsvand til panden og lad det koge lidt.
- Jævn med Lp-mel udrørt i lidt vand og smag til med citronsaft og salt.
- Fordel stuvningen på selleriskiven og sæt tallerkenen i ovnen ved 225°C i 10-15 min.
Tilbehør:
LP-brød og grøn salat
Tips:
- Retten er fryseegnet
- I stedet for champignoner kan man bruge 2½ ombytningsliste
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 1098 kJ Phe: 105 mg Protein: 3,7 g
Næringsindhold pr. 100 g tilberedt:
Energi: 499 kJ Phe: 48 mg Protein: 1,7 g
1 x 25 mg phe-liste:
52 g (¼ portion) gratineret selleri