Gratineret selleri

Opskrift på gratineret selleri.

(1 portion, 4 lister)

Ingredienser:

30 g Rodselleri
90 g Champignon
5 g Olie
60 g Lp-mælk
15 g Piskefløde
50 g Grøntsagsvand
30 g Lp-mel
Salt og citronsaft

Fremgangsmåde:

  • Skær en skive selleri og skræl den.
  • Damp skiven i vand tilsat salt og citronsaft til den er halvblød.
  • Afdryp den og læg den på en ovnfast tallerken.
  • Skær de rensede champignoner i skiver og rist dem i olie på en pande over ret stærk varme, til de er gyldne.
  • Fordel champignonerne over selleriskiven.
  • Dæmp varmen og tilsæt Lp-mælk, piskefløde og grønsagsvand til panden og lad det koge lidt.
  • Jævn med Lp-mel udrørt i lidt vand og smag til med citronsaft og salt.
  • Fordel stuvningen på selleriskiven og sæt tallerkenen i ovnen ved 225°C i 10-15 min.

Tilbehør:

LP-brød og grøn salat

Tips:

  • Retten er fryseegnet
  • I stedet for champignoner kan man bruge 2½ ombytningsliste

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 1098 kJ Phe: 105 mg Protein: 3,7 g

Næringsindhold pr. 100 g tilberedt:

Energi: 499 kJ Phe: 48 mg Protein: 1,7 g

1 x 25 mg phe-liste:

52 g (¼ portion) gratineret selleri

Redaktør