Fyldt squash, kraniebrud

Opskrift på fyldt squash, kraniebrud

(1 portion, 4½ lister)

Ingredienser:

½ stk Squash ca 140 g
20 g Løg
½ fed Hvidløg
10 g Olivenolie
40 g Gul peberfrugt
1½ tsk Tomatpure
2 spsk Grøntsagsbouillon
25 g LP-ris, kogte
½ tsk Basilikum, tørret
Squashkød
½ tsk Basilikum, tørret

Fremgangsmåde:

  • Del den halve squash i to stykker på langs.
  • Udhul squashen, så der er lidt bund tilbage.
  • Læg squash kødet til side – det skal bruges senere.
  • Hak løg og hvidløg – og svits det i olien.
  • Hak peberfrugt fint og tilsæt den sammen med tomatpure og bouillon.
  • Giv det et hurtigt opkog og tilsæt de kogte ris og basilikum.
  • Smag til med salt og peber.
  • Fyldet kommes i de to squash skaller – der vil være lidt fyld i overskud.
  • Sæt de fyldte squash i ovnen ved 2000C i ca. 15 minutter.
  • Hak squashkødet og rist det sammen med salt, peber og basilikum på en pande.
  • Vend det overskydende fyld i og server som tilbehør.

Tips:

  • Hvis squashen deles på tværs i stedet for, kan man skære øjne og mund i skallen. Derefter kommes fyldet ned i de udhulede squash og så vil fyldet ligne ”kraniebrud” til Halloween.
  • Kom evt. lp-ost uden proteiner på toppen af den fyldte squash

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 763 kJ Phe: 114 mg Protein: 3,3 g 

Redaktør