(1 portion, 4½ lister)
Ingredienser:
½ stk Squash ca 140 g
20 g Løg
½ fed Hvidløg
10 g Olivenolie
40 g Gul peberfrugt
1½ tsk Tomatpure
2 spsk Grøntsagsbouillon
25 g LP-ris, kogte
½ tsk Basilikum, tørret
Squashkød
½ tsk Basilikum, tørret
Fremgangsmåde:
- Del den halve squash i to stykker på langs.
- Udhul squashen, så der er lidt bund tilbage.
- Læg squash kødet til side – det skal bruges senere.
- Hak løg og hvidløg – og svits det i olien.
- Hak peberfrugt fint og tilsæt den sammen med tomatpure og bouillon.
- Giv det et hurtigt opkog og tilsæt de kogte ris og basilikum.
- Smag til med salt og peber.
- Fyldet kommes i de to squash skaller – der vil være lidt fyld i overskud.
- Sæt de fyldte squash i ovnen ved 2000C i ca. 15 minutter.
- Hak squashkødet og rist det sammen med salt, peber og basilikum på en pande.
- Vend det overskydende fyld i og server som tilbehør.
Tips:
- Hvis squashen deles på tværs i stedet for, kan man skære øjne og mund i skallen. Derefter kommes fyldet ned i de udhulede squash og så vil fyldet ligne ”kraniebrud” til Halloween.
- Kom evt. lp-ost uden proteiner på toppen af den fyldte squash
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 763 kJ Phe: 114 mg Protein: 3,3 g