Fyldt aubergine

Opskrift på fyldt aubergine.

(1 portion, 4½ liste)

Ingredienser:

60 g Aubergine

Fyld:

66 g Kartoffel
60 g Gulerod
23 g Piskefløde
10 g Maizena
10 g Olie
10 g Lp-rasp
10 g Smør
Salt, peber og timian

Fremgangsmåde:

  • Halver auberginen og udhul den. Der skal være mindst ½ cm kød tilbage i kanterne. Auberginekødet skæres i tern.
  • Skræl kartoffel og gulerod, kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 min.
  • Auberginekødet koges med de sidste 5 minutter.
  • Mos gulerod og kartoffel med en gaffel, bland auberginetern, maizena og piskefløde i.
  • Smag til med salt, peber og timian.
  • Fyld blandingen i auberginen og fordel Lp-rasp og smør over fyldet.
  • Stil retten midt i ovnen og bag den ved 200°C i ca. 40 min. eller indtil overfladen er gylden og grønsagerne møre.

Tilbehør:

LP-brød

Tips:

Man kan godt undlade at koge gulerødderne, men blot rive dem groft

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 1619 kJ Phe: 118 mg Protein: 2,8 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 771 kJ Phe: 56 mg Protein: 1,3 g

1x 25 mg phe-liste:

45 g fyldt aubergine

Redaktør