(1 portion, 4½ liste)
Ingredienser:
60 g Aubergine
Fyld:
66 g Kartoffel
60 g Gulerod
23 g Piskefløde
10 g Maizena
10 g Olie
10 g Lp-rasp
10 g Smør
Salt, peber og timian
Fremgangsmåde:
- Halver auberginen og udhul den. Der skal være mindst ½ cm kød tilbage i kanterne. Auberginekødet skæres i tern.
- Skræl kartoffel og gulerod, kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 min.
- Auberginekødet koges med de sidste 5 minutter.
- Mos gulerod og kartoffel med en gaffel, bland auberginetern, maizena og piskefløde i.
- Smag til med salt, peber og timian.
- Fyld blandingen i auberginen og fordel Lp-rasp og smør over fyldet.
- Stil retten midt i ovnen og bag den ved 200°C i ca. 40 min. eller indtil overfladen er gylden og grønsagerne møre.
Tilbehør:
LP-brød
Tips:
Man kan godt undlade at koge gulerødderne, men blot rive dem groft
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 1619 kJ Phe: 118 mg Protein: 2,8 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 771 kJ Phe: 56 mg Protein: 1,3 g
1x 25 mg phe-liste:
45 g fyldt aubergine