(2-3 portioner, 6 lister)
Ingredienser:
200 g Frie frugter fx (jordbær, blåbær, melon, ananas, appelsin, vindrue,
æble, pære)
Råcreme:
1 dl Fløde 38 eller Creme fine til piskning
½ tsk Vanillesukker
40 g Æggeerstatning klar til brug
25 g Sukker
Fremgangsmåde:
- Skyl og rens alle frugterne, og skær dem i mundrette stykker.
- Pisk fløden til skum
- Lav æggeerstatningen, efter anvisning på pakken.
- Kom 40 g æggeerstatning i en skål.
- Tilsæt sukker og vanillesukker og pisk æggemassen lys og luftig med en håndmixer.
- Vend flødeskummet forsigtigt i med en dejskraber.
- Bland frugter ned i cremen og server.
Tips:
Hvis du laver cremen på lp-flødeskum, sparer du 75-110 mg phe ialt.
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 2442 kJ Phe: 140 mg Protein: 3,3 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 665 kJ Phe: 40 mg Protein: 0,9 g
1x 25 mg phe-liste:
63 g Frugtsalat med creme