Forhudsforsnævring - medicinsk behandling

Forhudsforsnævringen behandles med steroidcreme, der gør huden tyndere og dermed mere smidig.

Vejledning til forældre

Behandling af forhudsforsnævring:

Vi vil gerne give dig nogle gode råd og informationer i forbindelse med, at dit barn skal behandles for forhudsforsnævring med steroidcreme.
Hvis din dreng har en ukompliceret forhudsforsnævring, er middelstærk steroidcreme den behandlingsmetode, vi i første omgang vil anbefale at bruge. Herved undgår 75% af drengene at skulle opereres.
Vi kalder det en ukompliceret forhudsforsnævring, hvis drengen ikke har svært ved at tisse pga. forsnævringen og ikke har haft gentagne betændelser under forhuden.

Hvilket middel?   

Brug middelstærk steroidcreme, som I får ordineret, når I er til konsultation i Klinik for Børn og Unge med Kirurgiske Sygdomme i Mave, Tarm og Urinveje (Børn og Unge med Kirurgiske Sygdomme i Mave, Tarm og Urinveje, klinik 4271).

Hvordan skal man behandle med cremen?

Der er 2 vigtige trin i behandlingen: påsmøring af cremen og trækket.  Der skal smøres med cremen på det strammeste sted på forhuden. Dette gøres ved at trække forhuden så langt tilbage, som det er muligt, her er det vigtigt at holde trækket lidt tid, så huden har mulighed for at give sig. Smør en lille smule (ca. ½ cm) creme på det strammeste sted på den tilbagetrukne forhud og træk derefter forhuden frem igen.

Hvornår skal forhuden smøres?

Forhuden skal smørres 2 gange, hver dag. Første gang efter drengen har været i bad og efterfølgende har tisset og har tørret forhuden godt. 
Anden gang forhuden skal smøres, skal blot være i løbet af dagen, efter han har tisset og tørret forhuden godt.

Hvor længe skal forhuden behandles med cremen?

Behandlingen skal foregå dagligt i 2 måneder og kan gentages efter en måneds pause, hvis det er nødvendigt.

Hvordan virker cremen?

Steroidcremen gør, at huden bliver tyndere og dermed mere smidig, så huden bliver lettere at trække tilbage. Steroidcremen virker på den måde, at den er god til at hele sår; en af bivirkningerne er, at huden bliver tyndere. I denne behandling er det derfor cremens bivirkning, vi udnytter.

Hvordan er resultatet af behandlingen?

For 75 % af drengene vil behandlingen med steroidcreme fjerne forhudsforsnævringen, men for 25 % af drengen vil behandlingen ikke være tilstrækkelig, og i de tilfælde vil operation derfor blive nødvendig.
 

Redaktør