Forårsruller, vietnamesiske i rispapir med avokado

Opskrift på forårsruller, vietnamesiske i rispapir med avokado.

(2 stk, 4 lister)

Ingredienser:

20 g Kinakål
20 g Gulerod
20 g Peberfrugt, rød
20 g Agurk
20 g Avocado
10 g Sweet Chili Sauce (0-½ g protein)
2 ark Rispapir

Fremgangsmåde:

  • Dyp rispapiret i en skål med koldt vand i 1 minut eller til det er blødt.
  • Tag rispapiret op og lad det dryppe af.
  • Skyl og rens alle grøntsagerne og skær dem i tynde strimler.
  • Tilsæt Sweet Chili Sauce og rør rundt.
  • Fordel grøntsagsfyldet i en stribe på hvert rispapir.
  • Buk først papiret ind i siderne, og rul derefter rispapiret om fyldet til en forårsrulle.

Tips:

  • Man kan bruge 1½ liste frostgrøntsager som fyld. Husk evt. at skære grøntsagerne i mindre stykker og at de skal være kølet af.
  • Man kan bruge andre asiatiske saucer i stedet for Sweet Chili sauce, fx sursød sauce eller Hoisin Sauce. De skal indeholde under 0,5 g protein pr 100 g.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 600 kJ Phe:94 mg Protein: 2,3 g

Næringsindhold pr. stk. ved 2 stk:

Energi: 314 kJ Phe: 50 mg Protein: 1,2 g

1x 25 mg phe-liste:

40 g vietnamesisk forårsrulle

Redaktør