(2 stk, 4 lister)
Ingredienser:
20 g Kinakål
20 g Gulerod
20 g Peberfrugt, rød
20 g Agurk
20 g Avocado
10 g Sweet Chili Sauce (0-½ g protein)
2 ark Rispapir
Fremgangsmåde:
- Dyp rispapiret i en skål med koldt vand i 1 minut eller til det er blødt.
- Tag rispapiret op og lad det dryppe af.
- Skyl og rens alle grøntsagerne og skær dem i tynde strimler.
- Tilsæt Sweet Chili Sauce og rør rundt.
- Fordel grøntsagsfyldet i en stribe på hvert rispapir.
- Buk først papiret ind i siderne, og rul derefter rispapiret om fyldet til en forårsrulle.
Tips:
- Man kan bruge 1½ liste frostgrøntsager som fyld. Husk evt. at skære grøntsagerne i mindre stykker og at de skal være kølet af.
- Man kan bruge andre asiatiske saucer i stedet for Sweet Chili sauce, fx sursød sauce eller Hoisin Sauce. De skal indeholde under 0,5 g protein pr 100 g.
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 600 kJ Phe:94 mg Protein: 2,3 g
Næringsindhold pr. stk. ved 2 stk:
Energi: 314 kJ Phe: 50 mg Protein: 1,2 g
1x 25 mg phe-liste:
40 g vietnamesisk forårsrulle