(2 stk, 4 lister)
Ingredienser:
30 g Kinakål
10 g Løg
20 g Bønnespirer af mung bønner
30 g Peberfrugt, rød
25 g Bambusskud, konserves (1 g protein pr 100 g)
20 g Vandkastanjer, konserves (1 g protein pr 100 g)
1 tsk Hoisin Sauce (0,4 g protein pr 100 g)
26 g Rispapir (2 ark)
Fremgangsmåde:
- Skyl og rens alle grøntsagerne og skær dem i tynde strimler.
- Tilsæt Hoisin Sauce og rør rundt.
- Læg rispapiret i koldt vand i et par sekunder og tag dem op.
- Læg dem på et rent viskestykke eller en tallerken.
- Fordel grøntsagsfyldet i en stribe på hvert rispapir.
- Buk først papiret ind i siderne, og rul derefter rispapiret om fyldet til en forårsrulle.
Tips:
- Grøntsagerne skal være kolde ellers ”smelter” rispapiret.
- Man kan bruge 3 lister frostgrøntsager som fyld. Husk evt. at skære grøntsagerne i mindre stykker.
- Man kan bruge andre asiatiske saucer i stedet for Hoisin Sauce, fx sur-sød sauce. De skal indeholde under 0,5 g protein pr 100 g.
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 583 kJ Phe: 99 mg Protein: 2,5 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 359 kJ Phe: 59 mg Protein: 1,5 g
Næringsindhold pr. stk. ved 2 stk:
Energi: 291 kJ Phe: 50 mg Protein: 1,3 g
1x 25 mg phe-liste:
½ stk (42 g) forårsrulle i rispapir