Flødekarameller

Opskrift på flødekarameller.

(ca. 30 stk)

Ingredienser:

170 g Sukker
140 g Lp-piskefløde med max 1 g protein/100 g
185 g Mørk Sirup
2 g Vanillesukker
20 g Smør
1 g Salt

Fremgangsmåde:

  • Kom sukkeret i en gryde, og smelt det til det bliver nøddebrunt.
  • Hæld fløde i. Vær forsigtig, for det kan bruse meget op.
  • Rør rundt og lad det koge i 10 minutter.
  • Tilsæt sirup, vanillesukker, smør og salt.
  • Kog karmelmassen i ca 10-15 minutter, indtil den bliver til en jævn grød.
  • Rør en gang imellem.
  • Lad karmelmassen afkøle en del i gryden.
  • Hæld karamelmassen i en form beklædt med bagepapir, i ca. 1-1½ cm højde.
  • Afkøl karamellen lidt mere og skær den i firkanter før den er helt afkølet.
  • Hvis karamellen skæres ud inden den er nok afkølet vil den flyde sammen igen.
  • Hvis den bliver for kold er den svær at skære ud.

Tips: 

  • Pak karamellerne ind i ”slikpapir” eller læg i en dåse med bagepapir mellem lagene.
  • Hvis karamellerne ikke pakkes ind eller ligger på bagepapir er de svære at løsne fra underlaget.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 7523 kJ Phe: 103 mg Protein: 2,1 g

Næringsindhold pr. 100 g spiseklar:

Energi: 2200 kJ Phe: 30 mg Protein: 0,6 g

1x 25 mg phe-liste:

83 g flødekarameller

Redaktør