Ingredienser:
170 g Sukker
140 g Lp-piskefløde med max 1 g protein/100 g
185 g Mørk Sirup
2 g Vanillesukker
20 g Smør
1 g Salt
Fremgangsmåde:
- Kom sukkeret i en gryde, og smelt det til det bliver nøddebrunt.
- Hæld fløde i. Vær forsigtig, for det kan bruse meget op.
- Rør rundt og lad det koge i 10 minutter.
- Tilsæt sirup, vanillesukker, smør og salt.
- Kog karmelmassen i ca 10-15 minutter, indtil den bliver til en jævn grød.
- Rør en gang imellem.
- Lad karmelmassen afkøle en del i gryden.
- Hæld karamelmassen i en form beklædt med bagepapir, i ca. 1-1½ cm højde.
- Afkøl karamellen lidt mere og skær den i firkanter før den er helt afkølet.
- Hvis karamellen skæres ud inden den er nok afkølet vil den flyde sammen igen.
- Hvis den bliver for kold er den svær at skære ud.
Tips:
- Pak karamellerne ind i ”slikpapir” eller læg i en dåse med bagepapir mellem lagene.
- Hvis karamellerne ikke pakkes ind eller ligger på bagepapir er de svære at løsne fra underlaget.
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 7523 kJ Phe: 103 mg Protein: 2,1 g
Næringsindhold pr. 100 g spiseklar:
Energi: 2200 kJ Phe: 30 mg Protein: 0,6 g
1x 25 mg phe-liste:
83 g flødekarameller