(Ca. 1 liter)
Lp-æggehvide grundopskrift:
3 g Lp-æggehvideerstatning
30 g Kogende vand
30 g Koldt vand
Fremgangsmåde:
- Pisk lp-æggehvideerstatningen godt ud i det kogende vand, hvorefter massen afkøles under piskning.
- Tilsæt det kolde vand.
- NB! Fylder meget! Brug derfor en ekstra stor skål.
Flødeis:
1 portion Lp-æggehvide grundopskrift
50 g Koldt vand
50 g Sukker
½ knsp. Salt
¼ l Piskefløde
Fremgangsmåde:
- Bland lp-æggehvideerstatningen med vand, salt og sukker og pisk massen sammen ved højeste hastighed i ca. 10 min. til det er helt stift, ligesom når man pisker æggehvide med sukker. Massen skal være så fast, at man kan vende bunden i vejret på skålen uden at indholdet flyder ud.
- Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i de øvrige ingredienser.
- Kom ismassen i en beholder og sæt den i fryseren.
- For at undgå dannelse af iskrystaller bør man røre i isen hver halve time, indtil den er frosset så meget at det ikke længere er muligt.
- Isen kan også fryses i en ismaskine.
Tips:
Kan evt. tilsættes vanille, nougat, jordbær, el.lign.
Massen kan medfordel indfryses i en ismaskine.
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 4612 kJ Phe: 275 mg Protein: 5,2 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1114 kJ Phe: 67 mg Protein: 1,3 g
1x 25 mg phe-liste:
37 g is