Flødeis

Opskrift på flødeis.

(Ca. 1 liter)

Lp-æggehvide grundopskrift:

3 g Lp-æggehvideerstatning
30 g Kogende vand
30 g Koldt vand

Fremgangsmåde:

  • Pisk lp-æggehvideerstatningen godt ud i det kogende vand, hvorefter massen afkøles under piskning.
  • Tilsæt det kolde vand.
  • NB! Fylder meget! Brug derfor en ekstra stor skål.

Flødeis:

1 portion Lp-æggehvide grundopskrift
50 g Koldt vand
50 g Sukker
½ knsp. Salt
¼ l Piskefløde

Fremgangsmåde:

  • Bland lp-æggehvideerstatningen med vand, salt og sukker og pisk massen sammen ved højeste hastighed i ca. 10 min. til det er helt stift, ligesom når man pisker æggehvide med sukker. Massen skal være så fast, at man kan vende bunden i vejret på skålen uden at indholdet flyder ud.
  • Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i de øvrige ingredienser.
  • Kom ismassen i en beholder og sæt den i fryseren.
  • For at undgå dannelse af iskrystaller bør man røre i isen hver halve time, indtil den er frosset så meget at det ikke længere er muligt.
  • Isen kan også fryses i en ismaskine.

Tips:

Kan evt. tilsættes vanille, nougat, jordbær, el.lign.

Massen kan medfordel indfryses i en ismaskine.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 4612 kJ Phe: 275 mg Protein: 5,2 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 1114 kJ Phe: 67 mg Protein: 1,3 g

1x 25 mg phe-liste:

37 g is

Redaktør