(1 portion, 4 lister)
Ingredienser:
126 g Fennikel (3½ liste)
1 tsk Salt
1 dl af kogevandet
70 g Lp-mælk
10 g Maizena
20 g Lp-brød
Fremgangsmåde:
- Rens og skær fennikelen i strimler.
- Bring noget vand i kog i en lille kasserolle og tilsæt salt.
- Kog fennikelen et par minutter.
- Lad fenniklen dryppe af og læg den i et smurt ovnfast fad.
- Kom 1 dl af kogevandet og lp-mælk i en gryde og varm op, jævn med Maizena udrørt i lidt koldt vand.
- Lad sovsen koge et par minutter og smag til med salt og peber.
- Hæld sovsen over fenniklen og drys med smuldret lp-brød.
- Sæt retten i ovnen i ca. 15 minutter ved 225°C.
Tilbehør:
lp-brød
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 528kJ Phe: 102 mg Protein: 2,1 g
Næringsindhold pr. 100 g tilberedt:
Energi: 176 kJ Phe: 34 mg Protein: 0,7 g
1x 25 mg phe-liste:
73 g Fennikelgratin