Fennikelgratin

Opskrift på fennikelgratin.

(1 portion, 4 lister)

Ingredienser:

126 g Fennikel (3½ liste)
1 tsk Salt
1 dl af kogevandet
70 g Lp-mælk
10 g Maizena
20 g Lp-brød

Fremgangsmåde:

  • Rens og skær fennikelen i strimler.
  • Bring noget vand i kog i en lille kasserolle og tilsæt salt.
  • Kog fennikelen et par minutter.
  • Lad fenniklen dryppe af og læg den i et smurt ovnfast fad.
  • Kom 1 dl af kogevandet og lp-mælk i en gryde og varm op, jævn med Maizena udrørt i lidt koldt vand.
  • Lad sovsen koge et par minutter og smag til med salt og peber.
  • Hæld sovsen over fenniklen og drys med smuldret lp-brød.
  • Sæt retten i ovnen i ca. 15 minutter ved 225°C.

Tilbehør:

lp-brød

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 528kJ Phe: 102 mg Protein: 2,1 g

Næringsindhold pr. 100 g tilberedt:

Energi: 176 kJ Phe: 34 mg Protein: 0,7 g

1x 25 mg phe-liste:

73 g Fennikelgratin

Redaktør