Fatelavnsboller

Opskrift på fastelavnsboller.

(24 stk.)

Ingredienser til dej:

50 g Smør/margarine
50 g Gær
2½ dl Vand
500 g Lp-mel
3 spsk Sukker
1½ spsk Salt

Ingredienser til kanelfyld:

75 g Smør/margarine
90 g Sukker
10 g Kanel, stødt

Fremgangsmåde:

  • Smelt margarinen over svag varme i en gryde og sæt den til afkøling lidt.
  • Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt den smeltede margarine.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen i 3 min., hvorefter den æltes let.
  • Form dejen til ca. 24 boller, og placer dem på en bageplade med bagepapir.
  • Lav et hul i hver bolle på ca. 5 cm i diameter (hullet må ikke gå igennem dejen i bunden), som fyldes op med fyldet.
  • Lad bollerne hæve tildækket af et viskestykke i ca. 1 time, og pensl dem derefter med vand.
  • Bag bollerne ved 250°C i 8-10 min.

Tips:

I stedet for kanelfyld kan man bruge syltetøj og Dr. Oetker kagecreme som vist på billedet eller vanille-/kakaocreme eller appelsincreme.

Næringsindhold i hele portionen:

Næringsindhold pr. 100 g bagte boller:

Energi: 1505 kJ Phe: 29 mg Protein: 0,7 g

Næringsindhold pr. fastelavnsbolle ved 24 stk.:

Energi: 574 kJ Phe: 11 mg Protein: 0,3 g

1x 25 mg phe-liste:

2 stk (86 g) Fastelavnsbolle med kanelfyld.

Redaktør