(10 stk, 5 lister)
Ingredienser:
99 g Kartoffel
75 g Gulerod
23 g Piskefløde
10 g Maizena
15 g Lp-rasp
Olie til stegning
Fremgangsmåde:
- Skræl guleroden og kartoflen og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 min.
- Mos guleroden og kartoflen med en gaffel og bland det sammen med maizena og piskefløde.
- Smag grønsagsfarsen til med salt og forskellige krydderier.
- Rul grønsagsfarsen til kugler på størrelse med én 5-krone.
- Tril grønsagskuglerne i LP-rasp og kog dem i friture ved 180°C i ca. 5 min.
Tilbehør:
Grøn salat
Tips:
- Som krydderier kan anvendes koriander, basilikum, timian, hvidløg eller oregano
- Falaflerne er fryseegnede
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 1025 kJ Phe: 124 mg Protein: 3,0 g
Næringsindhold pr. 100 g rå falafel:
Energi: 461 kJ Phe: 56 mg Protein: 1,4 g
Næringsindhold pr. stk. ved 10 stk.:
Energi: 103 kJ Phe: 12 mg Protein: 0,3 g
1 x 25 mg phe-liste:
2 stk. falafelkugler