Falafel

Opskrift på falafler.

(10 stk, 5 lister)

Ingredienser:

99 g Kartoffel
75 g Gulerod
23 g Piskefløde
10 g Maizena
15 g Lp-rasp
Olie til stegning

Fremgangsmåde:

  • Skræl guleroden og kartoflen og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 min.
  • Mos guleroden og kartoflen med en gaffel og bland det sammen med maizena og piskefløde.
  • Smag grønsagsfarsen til med salt og forskellige krydderier.
  • Rul grønsagsfarsen til kugler på størrelse med én 5-krone.
  • Tril grønsagskuglerne i LP-rasp og kog dem i friture ved 180°C i ca. 5 min.

Tilbehør:

Grøn salat

Tips:

  • Som krydderier kan anvendes koriander, basilikum, timian, hvidløg eller oregano
  • Falaflerne er fryseegnede

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 1025 kJ Phe: 124 mg Protein: 3,0 g

Næringsindhold pr. 100 g rå falafel:

Energi: 461 kJ Phe: 56 mg Protein: 1,4 g

Næringsindhold pr. stk. ved 10 stk.:

Energi: 103 kJ Phe: 12 mg Protein: 0,3 g

1 x 25 mg phe-liste:

2 stk. falafelkugler

Redaktør