Epilepsi og Depressionsmedicin

Nervesmerter er smerter, som skyldes sygdom i eller skade på nervesystemet. Det har vist sig, at medicin mod epilepsi og depression ofte har en god virkning på denne type smerter.

Nervesmerter er smerter, som skyldes sygdom i eller skade på nervesystemet. Det har vist sig, at medicin mod epilepsi og depression ofte har en god virkning på denne type smerter, selvom man hverken har epilepsi eller depression.


Hvad er nervesmerter?

Disse smerter opleves ofte som sviende, brændende smerter i huden som ved solskoldning eller prikkende, stikkende smerter i huden, som når et ben sover. 
Smerterne kan også opleves som jagende, hvor jagene kan komme enkeltvis, i serier eller, hvis jagene kommer tilstrækkeligt hurtigt efter hinanden, som kramper. Jagene kan føles, som hvis man slår albuen og rammer nerven.
Almindelig smertestillende medicin, som Panodil, gigtmidler og morfinpræparater, er sædvanligvis ikke særligt effektive til behandling af nervesmerter.

Anvendelse af epilepsi- og depressionsmedicin

Det har vist sig, at medicin mod epilepsi og depression ofte har en god virkning på denne type smerter, selvom man hverken har epilepsi eller depression.

Forskellige præparater og afprøvning

Du skal starte med en lille dosis, fordi kroppen skal vænne sig til den nye medicin. Så længe du ikke har bivirkninger, vil vi gradvis øge dosis til smerterne lindres. Du skal altid vente nogle dage mellem hver dosisøgning, fordi virkningen (og bivirkningerne) af denne type medicin ikke kommer lige med det samme.

Du må ikke pludselig holde op med at tage medicinen, uden at du har talt med din sygeplejerske eller læge om det.

Når man behandler smerter med depressionsmedicin, er dosis ofte meget mindre, end når man behandler en depression, og virkningen indtræder også meget hurtigere.

Der er mange forskellige epilepsi- og depressionsmidler, og det kan være nødvendigt at prøve flere forskellige midler, afhængig af hvordan det enkelte præparat virker på dig.

Redaktør