EEG - undersøgelse

EEG-undersøgelsen viser, om der er forandringer af den elektriske aktivitet i hjernen.

Afdeling for Hjerne- og Nerveundersøgelser, Neurofysiologisk afsnit NEMG/EEG på Bispebjerg Hospital foretager i samarbejde med Neurologisk Afdeling undersøgelser for forskellige tilstande, bl.a. EEG undersøgelser.

Undersøgelse og behandling foregår på Neurofysiologisk afsnit NEMG/EEG beliggende i indgang 60 tv., 1. sal, Ebba Lundsvej 44 på Bispebjerg Hospital.
Når du kommer ind i forhallen, skal du gå igennem døren til venstre og derefter til venstre op ad trappen til 1. sal. Ved trappen er der også en personelevator. Lidt længere henne end trappen, gennem en dør findes på venstre hånd en stor elevator (elevator nr. 42), der kan bruges til f.eks. kørestole eller senge.
På 1. sal går du forbi et kontor eller vindue. Ved 1. dør på højre hånd hænger et skilt ”Venteværelse NEEG/NEMG”. Tag venligst plads og afvent indkaldelse.

SLUK mobiltelefonen inden du går ind på afsnittet, da den påvirker vores apparatur.

Formålet med undersøgelsen

Undersøgelsen viser, om der er forandringer af den elektriske aktivitet i hjernen. Det vurderes herefter, om der er behov for yderligere undersøgelser eller efterfølgende behandling med medicin. Dette vil henvisende afdeling tage stilling til, når de modtager EEG svar ca. 4 dage fra undersøgelsestidspunktet.

Varighed

Undersøgelsen varer ca. 1 time.
Du bedes møde ca. 10 minutter før undersøgelsens start. Du kan desværre ikke regne med at komme til på præcist det aftalte tidspunkt, da varigheden af undersøgelsen kan variere fra den ene patient til den anden og dermed udløse ventetid.

OBS: Husk P-skive eller benyt P-hus!

Forberedelse til undersøgelsen

Du skal møde med nyvasket hår, uden balsam/gel for at lette placeringen af elektroderne i hårbunden. Du skal have spist og drukket indenfor de sidste 2 timer før undersøgelsen. Hvis du får medicin, skal dette tages som vanligt. Medbring venligst en medicinliste.

Hvordan foregår undersøgelsen?

Du undersøges med en CAP. Den ligner lidt en badehætte, hvor eletroderne er placeret i hætten (det er ikke nåle). CAP’en sættes på hovedet og elektroderne fyldes med gel. Du skal ligge helt stille med lukkede øjne under undersøgelsen, men i løbet af undersøgelsen vil du blive bedt om at åbne/lukke øjnene og at blinke. Efter nogle minutter vil du blive bedt om at hyperventilere (hurtig overfladisk vejrtrækning) i 3 min. Herefter vil du blive fotostimuleret (lysblink), med åbne/lukkede øjne. I den øvrige undersøgelsestid, må du meget gerne døse/sove.

Redaktør