Ingredienser:
100 g Sukker
¼ tsk Bagepulver
¼ tsk Kanel
¼ tsk Muskat
¼ tsk Salt
250 g Lp-mel (Poesgen Extra melmix)
7 g Lp-ægerstatning + 45 ml vand
125 g Lp-mælk
25 g Smeltet smør
50 g Lp-mel
3-4 dl Olie til stegning.
Fremgangsmåde:
- Si og bland sukker, bagepulver, kanel, muskat, salt og lp-mel i en skål.
- Pisk lp-ægerstatning med vand og kom det i skålen.
- Tilsæt lp-mælk, smeltet smør og lp-mel og ælt dejen godt igennem.
- Del dejen i 8 stykker og rul dem ud til tykke pølser, der bukkes sammen til ringe.
- Varm olien op i en lille gryde og frituresteg donutsne en eller 2 ad gangen indtil de er lysebrune.
- Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Vend dem i flormelis når de er afkølet.
Tilbehør:
Syltetøj og flormelis
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 7530 kJ Phe: 196 mg Protein: 4,0 g
Næringsindhold pr. 100 g rå dej:
Energi: 1222 kJ Phe: 32 mg Protein: 0,6 g
Næringsindhold pr. stk ved 8 stk:
Energi: 941 kJ Phe: 25 mg Protein: 0,5 g
1x 25 mg phe-liste:
1 stk Lp-donut