Donuts

Opskrift på donuts.

(8 stk)

Ingredienser:

100 g Sukker
¼ tsk Bagepulver
¼ tsk Kanel
¼ tsk Muskat
¼ tsk Salt
250 g Lp-mel (Poesgen Extra melmix)
7 g Lp-ægerstatning + 45 ml vand
125 g Lp-mælk
25 g Smeltet smør
50 g Lp-mel
3-4 dl Olie til stegning.

Fremgangsmåde:

  • Si og bland sukker, bagepulver, kanel, muskat, salt og lp-mel i en skål.
  • Pisk lp-ægerstatning med vand og kom det i skålen.
  • Tilsæt lp-mælk, smeltet smør og lp-mel og ælt dejen godt igennem.
  • Del dejen i 8 stykker og rul dem ud til tykke pølser, der bukkes sammen til ringe.
  • Varm olien op i en lille gryde og frituresteg donutsne en eller 2 ad gangen indtil de er lysebrune.
  • Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Vend dem i flormelis når de er afkølet.

Tilbehør:

Syltetøj og flormelis

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 7530 kJ Phe: 196 mg Protein: 4,0 g

Næringsindhold pr. 100 g rå dej:

Energi: 1222 kJ Phe: 32 mg Protein: 0,6 g

Næringsindhold pr. stk ved 8 stk:

Energi: 941 kJ Phe: 25 mg Protein: 0,5 g

1x 25 mg phe-liste:

1 stk Lp-donut

Redaktør