Ingredienser:
225 g Lp-mel
18 g Havregryn
2 tsk Bagepulver
50 g Sukker
100 g Smør
1 tsk Eddike
50 g Vand
Fremgangsmåde:
- Bland Lp-mel, havregryn, bagepulver og sukker.
- Tilsæt smør og eddike.
- Kom vandet i lidt efter lidt. Ælt dejen sammen til den er smidig. Hvis man bruger flydende margarine tilsættes mindre vand.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir med en tykkelse på ca. 3 mm. Udskæres til kiks (her kan benyttes et decilitermål). Prik kiksene med en
- gaffel.
- Bag kiksene ved 200ºC i ca. 10 min. på næstøverste rille. OBS: hvis de bliver mørke kan de smage brændt.
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 7466 kJ Phe: 196 mg Protein: 3,6 g
Næringsindhold pr. stk ved 28 stk
Energi: 267 kJ Phe: 7 mg Protein: 0,1 g
Næringsindhold pr. 100 g bagt:
Energi: 2074 kJ Phe: 54 mg Protein: 1,0 g
1x 25 mg phe-liste:
46 g Færdigbagte Digestivekiks (3 stk færdigbagte kiks)