Digestivekiks

Opskrift på digestivekiks

(28 kiks, 8 lister )

Ingredienser:

225 g Lp-mel
18 g Havregryn
2 tsk Bagepulver
50 g Sukker
100 g Smør
1 tsk Eddike
50 g Vand

Fremgangsmåde:

  • Bland Lp-mel, havregryn, bagepulver og sukker.
  • Tilsæt smør og eddike.
  • Kom vandet i lidt efter lidt. Ælt dejen sammen til den er smidig. Hvis man bruger flydende margarine tilsættes mindre vand.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir med en tykkelse på ca. 3 mm. Udskæres til kiks (her kan benyttes et decilitermål). Prik kiksene med en
  • gaffel.
  • Bag kiksene ved 200ºC i ca. 10 min. på næstøverste rille. OBS: hvis de bliver mørke kan de smage brændt.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 7466 kJ Phe: 196 mg Protein: 3,6 g

Næringsindhold pr. stk ved 28 stk

Energi: 267 kJ Phe: 7 mg Protein: 0,1 g

Næringsindhold pr. 100 g bagt:

Energi: 2074 kJ Phe: 54 mg Protein: 1,0 g

1x 25 mg phe-liste:

46 g Færdigbagte Digestivekiks (3 stk færdigbagte kiks)

Redaktør