Coronavirus - til dig, der er blevet testet

Vigtig information til dig, der er patient i afdelingen, og testet positiv for COVID-19.

Patientinformation

Hvis du er positiv for COVID-19

Hvis vi finder coronavirus i din prøve, dvs. en positiv test, får du besked i din e-Boks indenfor 24 timer. Hvis du er testet positiv for coronavirus, skal du være i isolation i hjemmet indtil 48 timer efter ophør af symptomer.

For at du skal kunne være i isolation hjemme gælder følgende:

  • Du skal have dit eget værelse alene  
  • Du skal holde afstand til andre i hjemmet på 2 meter i hele perioden, hvor du skal være isoleret
  • Du må ikke modtage besøgende i hjemmet, i den periode du er isoleret.

For børn der er isoleret, gælder ovenstående for det barn og også for den forælder, som passer barnet.

Dette skal du gøre:

Du bliver informeret om, hvis der er symptomer, du skal reagere på. Hvis du får disse symptomer, skal du ringe til din egen læge (på hverdage i dagtid) eller 1813/vagtlæge (på andre tidspunkter).
Husk at drikke rigeligt med væske, spis så meget du kan og få bevæget dig lidt selvom du er derhjemme. Du må gerne tage din vanlige medicin, medmindre lægen råder dig til at lade være. Du skal blive i dit hjem i hele perioden, du er isoleret.  Du må ikke gå ud og købe ind eller hente mad osv. Hvis du får leveret mad eller får bragt indkøb, skal det leveres ude foran din dør og først hentes ind, når personen er gået igen.

Sådan smitter coronavirus

Coronavirus smitter ved dråber, som du hoster og nyser ud i luften inden for 2 meters afstand. Det smitter også hvis smittende dråber er kommet på et bord eller håndtag og derefter  kommer i kontakt med en anden person, der rører samme sted og derfor bliver smittet. Coronavirus på en overflade kan muligvis smitte i op til 48 timer.

Hygiejne

Det er en god ide at holde god hygiejne med grundig og jævnlig håndvask, og smid brugte lommetørklæder i skraldespanden med det samme. For at rengøre overflader og håndtag m.m. bruges almindeligt rengøringsmiddel eller sæbe. Det er vigtigt at lufte ud mindst en gang dagligt af hensyn til indeklimaet.

Svar på din coronavirustest

  • Du kan finde svar på Coronavirus-SARSCOV-2 (COVID-19) -testen på: www.sundhed.dk

Mere information

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, hvis du er smittet eller finde gode råd på www.coronasmitte.dk.

Redaktør