Candesartancilexetil - behandling

Candesartancilexetil anvendes som forebyggende medicin ved migræne.

Candesartancilexetil anvendes som forebyggende medicin ved migræne.

Præparatet

Det er velkendt, at et medikament kan virke på mere end én sygdom. For eksempel virker Magnyl smertestillende samtidig med, at det virker forebyggende mod blodpropper.

Candesartancilexetil er udviklet til behandling af forhøjet blodtryk, men det har senere vist sig også at have en forebyggende effekt på migræne. Når vi udskriver candesartancilexetil til dig, er det altså ikke for at sænke dit blodtryk, men for at behandle din migræne.

Virkningsmekanisme

Candesartancilexetil virker muligvis forebyggende mod migræne ved at stabilisere blodkarrene, men man kender ikke den nøjagtige virkningsmekanisme.

Hvilken dosis skal man tage

Normalt starter man med at tage 8 mg en gang dagligt i en uge. Herefter 16 mg dagligt. Ved manglende effekt efter 1-2 måneder kan dosis evt. øges til 24 mg en gang dagligt i en uge herefter 32 mg en gang dagligt.

Ved manglende effekt efter 2 måneder trappes der ned med 8 mg hver 3-7 dag, til man er helt ude af medicinen.

Bivirkninger

Candesartancilexetil tolereres generelt godt. Præparatet nedsætter sjældent et normalt blodtryk. Hos patienter med lavt blodtryk ses der svimmelhed, når man rejser sig. I sjældne tilfælde kan udslæt, forhøjet kalium samt nyrepåvirkning og leverpåvirkning forekomme.

Recepter

Recepter er elektroniske, og medicin kan derfor afhentes på alle apoteker i landet. Oftest kan der afhentes medicin flere gange på hver recept. Bed eventuelt apoteket om en udskrift af, hvilke recepter du har, og hvor mange udleveringer, der er på dem. Du kan også logge på Sundhed.dk, og under ”medicinkortet” kan du se dine recepter.

Apoteket udleverer altid det billigste præparat til dig. Derfor kan den ordinerede medicin ændre navn og udseende, men indholdsstoffet og virkningen vil være det samme.

Sygeplejegruppens telefon

Har du spørgsmål til din behandling, kan du ringe til sygeplejegruppen.

Afbud og tidsbestilling

I tilfælde af afbud kan du sende en mail til hovedpine@regionh.dk eller ringe til sekretæren i Dansk Hovedpinecenter.

E-journal

Du kan læse i din egen journal på sundhed.dk.

Redaktør