Brystkræft, behandlingsansvarlig læge

Information om dit behandlingsforløb i Afdeling for Kræftbehandling, hvor du er blevet tilbudt en behandlingsansvarlig læge.

Du har fået tilbudt en behandlingsansvarlig læge, der er ansvarlig for dit behandlingsforløb i Afdeling for Kræftbehandling. Det er din behandlingsansvarlige læges ansvar at sikre, at du er inddraget i beslutningerne om dit forløb.

BEHANDLINGSANSVARLIG LÆGE PÅ BRYSTKRÆFT, KLINIK 4262

Du har fået tilbudt en behandlingsansvarlig læge, fordi du 

  • Er blevet opereret for brystkræft
  • Skal have forebyggende strålebehandling
  • Efter endt strålebehandling fortsætter i videre opfølgning hos brystkirurger

Din behandlingsansvarlige læge er en del af et team

Din behandlingsansvarlige læge er en del af et team, der arbejder sammen om at skabe de bedste rammer for dit samlede sygdomsforløb. Teamet består af læger og sygeplejersker i den gruppe, du tilhører i afsnit 4262, samt sygeplejersker i Strålebehandling, klinik 3981. Du vil have en overordnet (behandlingsansvarlig) læge, og 1-2 plejeansvarlige sygeplejersker, der er tilknyttet dig. Den behandlingsansvarlige læge har udarbejdet din behandlingsplan. Når du møder i Afdeling for Kræftbehandling, vil du blive informeret om planen af en uddannelseslæge. Navnet på din behandlingsansvarlige læge og dit team vil blive skrevet i dit mødekort.

KONTAKT TIL DIN BEHANDLINGSANSVARLIGE LÆGE/TEAM

Du kan komme i kontakt med dit behandlingsteam ved at sende en besked via Min Sundhedsplatform eller ringe til afsnittet. 

Min Sundhedsplatform

Hvis du vil skrive til dit behandlingsteam via Min Sundhedsplatform, skal du logge på og sende en besked til afdelingen. Afhængigt af emnet vil forespørgslen blive besvaret af teamets sekretær, sygeplejerske eller læge. Du kan forvente svar inden for 3 hverdage.

Ring til afdelingen

Du kan også ringe til afsnittet på tlf. nr. 35 45 42 62 og bede om at blive ringet op. Din behandlingsansvarlige læge – eller en fra teamet – vil som oftest ringe tilbage til dig senest hverdagen efter dit opkald.

Hvornår vil du møde din behandlingsansvarlige læge

I Afdeling for Kræftbehandling uddanner vi læger til kommende speciallæger i Klinisk Onkologi. Du vil derfor møde læger under uddannelse ved konsultationerne. Din overordnede behandlingsplan er fastlagt af din behandlingsansvarlige læge, og uddannelseslægen har altid konfereret din sag med en speciallæge. Har du behov for en ekstra konsultation med din læge, vil det blive arrangeret.
I det daglige vil personale på behandlingsapparatet være dine plejeansvarlige sygeplejersker, og formidle evt. spørgsmål til din behandlingsansvarlige læge.
Når strålebehandlingen er afsluttet, vil du enten have en afsluttende samtale i radioterapien med det personale, du kender, eller blive set til et afsluttende fremmøde i afsnit 4262, hvor du vil blive set af en uddannelseslæge.

Redaktør