Børn som pårørende i Afdeling for Kræftbehandling

Information til børn og deres forældre.

Børn er velkomne

Her i afdelingen har vi stor opmærksomhed på børn som pårørende, og børn er meget velkomne som besøgende. Vi arbejder på at skabe de bedste rammer for børn, som er med, når et nært familiemedlem får kemobehandling i ambulatoriet eller er indlagt i et af vores sengeafsnit.

Forskning viser, at det er vigtigt, at børn får lejlighed til at stille spørgsmål og dele deres tanker og bekymringer. Derfor er åbenhed vigtig, når børn er pårørende.

Under et besøg i vores afdeling vil børnene opleve, at deres pårørende er i trygge hænder blandet personalet. Og besøget kan bidrage til, at børnene får afmystificeret deres forestillinger om, hvad det vil sige at være på hospitalet.

Vores mål er at skabe tryghed hos børnene og at gøre deres besøg hos os til en god oplevelse.

Planlæg jeres besøg

Når mindre børn besøger afdelingen, skal de altid følges med en ekstra voksen, som kan tage hånd om dem. Personalet har ikke mulighed for at tage ansvaret for børnene, men hvis tiden er til det, viser vi selvfølgelig meget gerne både børn og yndlingsbamser rundt i afdelingen.

Det er en god idé at medbringe læsestof, en tablet eller tegnesager til tidsfordriv og husk snacks til den lille sult.

På Rigshospitalets område kan I finde en lille legeplads, og Fælledparkens legepladser er også et besøg værd, hvis tiden i afdelingen bliver lang. 

Vi støtter dig

Børn har brug for, at det er deres forældre, der taler med dem om alvorlig sygdom.

Vi ved, at det kan være vanskeligt selv at tale med sine børn om de svære tanker og følelser, som kan følge med, når en nær pårørende er syg. Det vil vi meget gerne støtte dig i. Hvis du har brug for det, taler vi med dig om, hvordan du/I kan gribe den svære samtale an. Vores sygeplejersker følger løbende op på jeres familiesituation, og du er altid velkommen til at kontakte personalet, hvis behovet for en samtale opstår.

Med venlig hilsen
Personalet i Underlivskræft og Kræft i Hjernen

Redaktør